En polarulv i linsen

18. juni 2011


Fotoudstilling fra Zackenberg på Naturama
www.naturama.dk  

I sommermånederne viser Naturama en særudstilling med naturfotografier fra Zackenberg, der ligger i hjertet af den nordøstgrønlandske nationalpark. Thomas Bjørneboe Gomes Berg, forsker ved Naturama, er manden bag kameraet og de flotte fotos af det smukke og barske landskab og de arktiske dyr. Thomas har et stort kendskab til Grønland, hvor han har tilbragt mere end 500 dage som forsker og feltbiolog på forskningsstationen Zackenberg. I perioden 1995-2003 var han en fast del af holdet, der forestod det biologiske overvågningsarbejde i området ved Zackenberg. På sine ture i felten var kameraet en trofast følgesvend.
 
 

Legesyge ræveunger
Under sit feltarbejde opdager Thomas en rævegrav med to hvalpe. Kameraet kommer frem, og han begiver sig ud på en lang mavevandring mellem sten, tuer og dynger af moskuslort. Hvalpene har lagt sig til hvile i en solfyldt sænkning. De har opdaget ham men slumrer videre. Tre kvarter går med en meter i minuttet, og til sidst ender han 3½ meter fra rævehvalpene. Pludselig rejser de sig og underholder Thomas i lang tid med en elskelig optræden fyldt med alt, hvad han kan ønske sig af livsglad kåd og spilopagtig leg.  

Zackenberg: En arktisk perle
De mange, lange somre under midnatssolen i selskab med elve, blomster, insekter, fugle og pattedyr har brændt sig fast i erindringen. Oplevelserne og de flotte fotos er samlet i Thomas’ bog “Zackenberg – En arktisk perle i den nordøstgrønlandske nationalpark” fra 2008. Bogen danner baggrund for udstillingen, der kan ses på Naturama i perioden 21. juni til 28. august 2011. Udstillingen er gratis, når entréen er betalt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php