Go2Green og HusetsWeb sammen om grøn vækst

20. juni 2011


Manden bag energiberegneren Husets Web, Rudi Rusfort Kragh, sammen med direktør Per Schorling fra Go2Green.
www.husetsweb.dk
www.go2green.dk


I løbet af det kommende år giver Go2Green og HusetsWeb boligejere i Svendborg en online mulighed for at få overblik over hvad de kan spare af energi.
Go2Green har indgået en aftale om at benytte Energiberegneren, som er udviklet af HusetsWeb. Samtidig træder HusetsWeb ind i partnerkredsen bag Go2Green.Fredag den 17. juni, når udstillingen Grøn Teknologi Tour kommer til Torvet i Svendborg, bliver samarbejdet mellem HusetsWeb og Go2Green præsenteret for første gang. 

Læs også:
Den elektroniske energiberegner udviklet i Svendborg
Rudi Rusfort Kragh vinder pris i IT-Ministeriet

Et fælles mål
Svendborg er en af de kommuner i Danmark, som har den ældste boligmasse, og mange bygninger er endnu ikke blevet opdateret med de teknologier og muligheder der er på markedet nu. Derfor er der rigtig mange boligejere i kommunen, som kan forbedre både energiforbruget og livsstilen, fordi de kan spare ved at investere i isolering eller grønne energikilder. Målet med det næste års samarbejde er, at boligejere investerer i energiforbedringer af deres ejendomme, og sparer penge, så de kan få råd til andre projekter eller oplevelser.


– Energiberegneren fra HusetsWeb er teknisk velgennemprøvet og uafhængig af særinteresser, og derfor har vi valgt at integrere den i vores indsats for at reducere energiforbruget i Svendborgs private husstande. Vi starter med at give 150 husstande mulighed for at teste beregneren, men på sigt skulle det gerne udvides, siger Per Schorling, direktør i Go2Green.
– At HusetsWeb samtidig er udviklet på Sydfyn og kan være med til at skabe flere grønne arbejdspladser lokalt til bl.a. håndværkere er kun et ekstra plus, forklarer han. 

Noget at gå efter
Som en del af aftalen vil Go2Green hjælpe med at gøre energiberegneren mere kendt og brugt i Svendborg Kommune. Samtidig vil selskabet bidrage til, at boligejerne ser ideen.

– Vi vil gøre vores til at forklare, at du som boligejer er sikker på at øge værdien af dit hus ved at investere grønt, mens det ikke er sikkert, din bolig bliver mere værd, hvis du sætter de samme penge i et nyt køkken. Næste ejer har måske ikke samme smag, forklarer Per Schorling.
 

Et godt projekt
For HusetsWeb er det nye partnerskab endnu et skridt i den langsigtede vision for at få de danske boligejere til at investere i isolering, vinduer, jordvarme, solceller og solfangere.
– Vi bakker gerne klimainitiativet i Go2Green op, og vi er glade for, at netop vores Energiberegner som oprindeligt blev udviklet i samarbejde med Svendborg Kommune og flere lokale aktører, nu også bliver brugt aktivt af Go2Green, siger Rudi Kragh Rusfort, direktør i HusetsWeb.
 

FAKTA

GO2Green
er et klimainitiativ der arbejder for at skabe grønne jobs i Svendborg og en årlig målbar reduktion af energiforbruget og CO2 belastningen, med det formål at gøre Svendborg uafhængig af fossile brændstoffer. Bag initiativet står et offentligt-privat partnerskab mellem Erhverv, forsyningsselskab, Svendborg Kommune, uddannelser med flere. 

HusetsWeb
er en online energiberegner, som er målrettet den private boligejer. Med få klik og oplysninger er beregneren udviklet til at give svar på, hvordan boligejeren kan investere i energiforbedringer og spare penge. HusetsWeb har indgået partnerskabsaftaler med 10 kommuner og tre forsyningsselskaber – og nu med Go2Green.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php