Mini Kulturel Rygsæk

21. juni 2011


www.kulturborn.dk
Download folder


Børnekulturelt Netværk Svendborg Kommune (BKN Svb.) har en vision: at ruste alle børn med en kulturel bagage i løbet af deres skoletid og gøre deres møde med kunst og kultur til en særlig kvalitetsoplevelse, hvor de får mulighed for at skabe selv. Derfor er seks centrale kulturinstitutioner i Svendborg, som medlemmer af BKN Svb. gået sammen om at udvikle pilotprojektet Mini Kulturel Rygsæk. Det er med stor glæde at de spændende kulturtilbud til Svendborg Kommunes skoler (2. – 7. klassetrin) nu kan udbydes.
 

De deltagende kulturinstitutioner er Svendborg Musikskole, SAK – Kunstbygning, Svendborg Bibliotek, Naturama, BaggårdTeatret og Svendborg Museum.
Hvert sted er der tilrettelagt et særligt forløb for et udvalgt klassetrin – af én dags varighed (med undtagelse af BaggårdTeatret).  

Professionelle kunstnere er hvert sted engageret og vil introducere børnene til deres kunstart på en ny og anderledes måde i samarbejde med kulturformidlerne hvert sted. Den æstetiske læreproces, der vægter børnenes oplevelse, forståelse og eget skabende arbejde, er didaktisk ramme om de enkelte forløb. Projektet imødekommer skolerne ved bl.a. at medtage overvejelser om hvilke trinmål, der kan opfyldes – ved aktiv deltagelse i forløbet.
 

– Målet med Mini Kulturel Rygsæk er – ud over at give elever og lærere en anderledes kulturoplevelse – at knytte stærke bånd mellem kulturinstitutionerne og kommunens skoler.
Håbet er, at den Mini Kulturelle Rygsæk kan gentages fremover og på længere sigt udvikles, udtaler Anne Bertram, børnekulturkonsulent fra Svendborg Bibliotek, koordinator for BKN Svb. og projektleder på Mini Kulturel Rygsæk. Hun fortsætter: – Skolerne er de helt centrale samarbejdspartnere, og vi håber, at de vil tage godt imod projektet!    

Deltagelse i Mini Kulturel Rygsæk er gratis. Skolerne skal dog bekoste tid til lærerne. Det er desuden muligt for skolerne at søge om tilskud til transporten – takket være donation fra Svendborg Sparekasses Kulturpulje.
 

Man kan tilmelde sin klasse nu og frem til den 1. september, hvorefter fordeling af klasser på kulturinstitutionerne finder sted. Den 8. september får alle skoler besked,
om de har fået opfyldt deres ønsker. Arbejdsgruppen for BKN Svb. tilstræber en fair fordeling af skolerne, så der er så mange forskellige skoler som muligt, der får besøgt en kulturinstitution og bliver den oplevelse rigere.  

Læs meget mere om Mini Kulturel Rygsæk  www.kulturborn.dk  
 

PROJEKTET ER STØTTET AF
Statens Kunstråd (Huskunstnerordningen), Svendborg Sparekasse og Svendborg Kommune. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php