Viljen til at turde

1. juli 2011


(Foto: mitsvendborg.dk)


LEDER mitsvendborg.dk – MAGASIN, juli


AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør, mitsvendborg.dk 

’Vi skal rykke tættere sammen i bussen’, opfordrede Svendborgs borgmester, Curt Sørensen, på erhvervslivets nytårskur i år. Heri kan der jo ligge flere forskellige vinkler, men set ud fra den betragtning at Svendborg geografisk ligger i et udkantsområde af Danmark, har vi nok en anelse større udfordringer, når det handler om at skabe vækstpotentiale, end andre centralt bedre placerede kommuner på landkortet. Vi må derfor først og fremmest finde fælles fodslag til, i hvilken retning vi vil bevæge os. Det er vi i nogle tilfælde bare rigtig gode til, mens vi i andre tilfælde roder noget rundt i det. 

Den sidste weekend i juni kom Svendborg for 10. gang på Danmarkskortet, da Kulinarisk Fødevaremarked for første gang indtog den indre by, i stedet for en placering på havnen i Svendborg. Et friskt nyt pust i den rigtige retning, hvor kræfterne blev forenet, og løftestangen ført af flere hænder mod det samme mål. Man kan spørge sig selv, hvorfor man ikke har gjort det for længe siden! Ud over alle de praktiske fordele med strøm, vand og toiletforhold og – ikke mindst – let adgang til pengeautomater, der er ved at placere dette kæmpe brand for Svendborg lige midt i bykernen, så fik Svendborg også en unik mulighed for at vise de titusinde af mennesker, som på to dage tog turen til byen, hvilket enestående og mangfoldigt handels- og restaurationsmiljø, vi kan bryste os af.  

Lad os bruge det gode eksempel med samarbejdet om fødevaremarkedet i bymidten, når vi skal have udviklet byen i nye retninger. Slut med rygmarvsbeslutningerne og de fastgroede vanemønstre, det handler om samspil, fornyelse og viljen til at turde. Netop det skal være de grundlæggende nøgleord, når vi lige om lidt skal debattere parkeringsforhold i midtbyen, havnen og Frederiksøen – og sammenkoblingen med bymidten, samt hele grundideen med Cittaslow i Svendborg. Man kan levende forestille sig, hvad det kunne udvikles til fremadrettet. 

Et svar til Viljen til at turde

 1. Dorte Petersen
  1. juli 2011 at 09:04

  Viljen til at turde.

  Viljen til at turde sige Transportministeren og Banedanmark imod, så Skattergades snart lukkede overgang ikke skal dele Svendborgs smukkeste gade i to og derved blokere forbindelsen mellem havn og centrum.

  Viljen til at turde finde de penge, som Svendborg Kommune har forpligtet sig til at betale for sikkerheden ved overskæringen. Den bedste sikkerhed er en bom med advarselsklokker.

  Viljen til at turde reagere på borgernes henvendelser, som både indeholder anmodninger om dialog og konstruktive forslag om et samarbejde mellem indbyggere og beslutningstagere for at redde Skattergades helhed.

  Viljen til at turde stå fast på de standpunkter, som udvalget for Miljø og Teknik tog i marts sidste år, hvor man valgte at holde overgangen åben, fordi sikkerheden var i orden.

  Viljen til at turde indrømme, at en beslutning ikke er noget værd, når man nøjagtig et år efter – i samme udvalg – beslutter at lukke samme overgang, fordi sikkerheden ikke er i orden.

  Viljen til at turde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php