Postbåden Hjortø klar til ny sejlsæson

3. juli 2011


Nygifte par kan som medlemmer af Postbådens Hjortøs Venner få en romantisk sejltur efter vielsen.
Foto: Bevaringsforeningen Postbådens Hjortøs Venner.

Mere end 200 medlemmer, primært svendborgensere, støtter bevaringen af postbåden Hjortø. Skibet har gennemgået en større renovering, og her i vinter har båden blandt andet fået nye kokosfendere.


AF CHRISTIAN DAN JENSEN
mitsvendborg@gmail.com

Sejlsæsonen er i gang, og det betyder også, at den gamle postbåd Hjortø igen kan ses og ikke mindst høres, når den stævner ud fra Svendborg Havn, hvor den lægger til kaj i starten af den gamle træskibsbro.
Hjortø har over de sidste par år gennemgået en større renovering, og her i vinter har båden blandt andet fået nye kokosfendere. Bådelauget konstruerede en skabelon, der kunne væve runde måtter, og vinteren er gået med at væve rundmåtter på museets måtteværksted.


– For et år siden besluttede vi at genskabe den historisk korrekte måde at føre fendere på. Vi søgte både efter litteratur, der kunne hjælpe os og personer med erfaring på området. Vi fandt hjælp og inspiration, primært på Svendborg Museums måtteværksted, hvor fattiglemmer gennem tiderne har vævet kokosmåtter, fortæller Kjeld Søberg, formand for
Bevaringsforeningen Hjortøs venner.
Postbåden, som hører ind under Svendborg Museum, sejler hver torsdag aften med bevaringsforeningens medlemmer.  

– Vi i bådelauget glæder os over, at mere end 200 medlemmer, primært svendborgensere, støtter bevaringen af postbåden med et medlemskab, siger Kjeld Søberg.
Den pensionerede postbåd sejler kun med medlemmer af foreningen. Men så er der også flere og utraditionelle muligheder at anvende den på. I 2010 valgte flere nygifte for eksempel at tage på en romantisk sejltur direkte fra vielsen kirken.
– Så skal I giftes, så meld jer ind i bevaringsforeningen, så er vi klar med postbåden, siger en glad formand for Postbådens Hjortøs Venner.

Se mere på
www.hjortø.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php