Gamle mursten på vej mod Europa

12. juli 2011Claus Juul Nielsen har siden 2003 stået bag firmaet Gamle Mursten.
(Foto: fagfotografen.dk)

Med 5 mio. kr. fra EU-programmet CIP er Svendborg-firmaet Gamle Mursten godt på vej ud i resten af Europa. Første skridt i det EU-støttede projekt er produktion i København, men målet er produktion i 2-3 andre EU-lande.

AF DORTHE KIRKGAARD NIELSEN
don@donn.dk 

2000 rensede mursten sparer miljøet for et ton Co2. Sådan lyder sloganet fra Svendborg-firmaet Gamle Mursten, og netop miljøperspektivet i at rense og genbruge mursten er faldet i særdeles god jord hos EU.
En ansøgning til EU-programmet CIP Eco-innovation og et ja fra samme giver nu Gamle Mursten mulighed for at satse på salg og produktion i flere lande i Europa.
Den endelige kontrakt lander først på skrivebordet på Skotlandsvej i løbet af juli, men Claus Juul Nielsen – indehaver af Gamle Mursten vil alligevel godt fortælle om projektet.

– CIP Eco-innovation ønsker at fremme og udbrede grønne produkter i EU, og de har sagt ja til vores projektansøgning, som på den lange bane bliver det kick-off, vi havde brug for at komme ud på det europæiske marked, fortæller han.
Allerede i dag sælger Gamle Mursten genbrugssten til brug i andre europæiske lande, men det er primært til kædebutikker som danske Bestseller og amerikanske Levi’s, som bruger stenene til at skabe murstensvægge inde i deres butikker. Men potentialet for maskinrensede mursten er langt større, mener både Claus Juul Nielsen og EU.

Fire partnere
Nærmere beskrevet har Gamle Mursten sammen med tre andre partnere ansøgt og fået ja til et projekt til i alt 11 mio. kr., der skal bruges til at bygge en ny produktion af rensning af gamle mursten i nærheden af København. Hvor anlægget i Svendborg producerer 1 mio. sten årligt, skal anlægget i København producere 3 mio. sten. Yderligere skal pengene bruges til at markedsføre og synliggøre Gamle Murstens produkter i resten af EU.
Ud af de 11 mio. kr. kommer CIP Eco-innovation med de 5. Gamle Mursten bidrager selv med de 4,5 og de øvrige tre partnere med de sidste 1,5 mio. De tre øvrige er; Svendborg-firmaet Scan-Vibro, som står for teknologien, et tysk firma, der skal markedsføre Gamle Mursten i Tyskland og et italiensk firma, der skal stå for den overordnede strategiudvikling.

– Projektet løber i tre år, og inden for de tre år skal vi – ud over Svendborg og København – have planlagt yderligere 2-3 nye produktionssteder rundt i Europa, forklarer Claus Juul Nielsen.

Blåstempling fra EU
For ham er der med EU-midlerne ikke kun tale om en pengeindsprøjtning.

– Pengene er en ting, noget helt andet er den blåstempling, vi her får af EU af vores virksomhed og vores teknologi. For her siger de, at det vi gør, er så godt, så det skal spredes til hele Europa.
Foreløbig betyder EU-projektet, at der skal ansættes en projektleder til København, og om cirka et års tid, når produktionen er oppe at stå, skal der ansættes 10 produktionsfolk.
– Men ud over projektlederen skal vi pt. også have søgt en person til at styrke vores salg generelt, så jeg selv kan få noget mere tid frigivet, fortæller Claus Juul Nielsen, der forsikrer, at Gamle Mursten – trods de mange nye initiativer – bliver ved med at have hjemsted i Svendborg.I alt har Gamle Mursten brugt 260.000 kr. og en masse tid på at komme igennem nåleøjet til EU-programmet. 

OM GAMLE MURSTEN
Gamle Mursten har sit udspring i slutningen af 90’erne, hvor projektmager Rudi Rusfort Kragh fik udviklet en maskine til rensning af gamle mursten – så stenene kunne genanvendes. I 2003 overtog Claus Juul Nielsen firmaet, og med ham ved roret er firmaet og teknikken løbende blevet udviklet. I dag står Gamle Mursten med en patenteret løsning via version 3 af den oprindelige maskine.
Claus Juul Nielsen ønsker ikke at oplyse omsætning eller bundlinje, men efter et par år med faldende omsætning i 2009 og 2010 i kølvandet på finanskrisen ser 2011 ud til at blive et rigtig godt år for Gamle Mursten.
Firmaet blev cittaslowcertificeret i februar i år.
Læs mere på www.gamlemursten.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php