Den indre alpehue

10. juli 2011


Britta Kristensen fra Tåsinge opfatter en kunstner, som en person der har noget på hjerte og gerne vil fortælle, fordi det forandrer at fortælle. 
(Foto: mitsvendborg.dk)

Hvis man googler navnet Britta Kristensen, dukker en række alsidige og interessante websteder op. Og det er ikke spor tilfældigt, for bag navnet gemmer sig en vidtfavnende og spændende kunstner. Britta Kristensen bor på Tåsinge, og nærværende magasin fik lyst til at vide lidt mere om Britta.

AF ALLAN BOJSEN
 

Allan:
Hvad er det liiige, du går og foretager dig, Britta? Du underviser, du maler, du holder foredrag, du producerer videoklip, du redigerer hjemmesider, du spiller musik. Hvad må jeg kalde dig? Tusindkunstner?

Britta:
Tusindkunstner er et stort ord, men kunstner må du godt kalde mig. Jeg opfatter en kunstner, som en person der har noget på hjerte og gerne vil fortælle, fordi det forandrer at fortælle. Jeg har meget på hjerte, og jeg er meget glad for at fortælle eller udtrykke mig på flere forskellige måder. Jeg skal selvfølgelig begrænse mig, så de forskellige ting, jeg laver, også får den tid, de kræver, men det kræver en prioritering, så det forsøger jeg at gøre så godt jeg kan.


Allan:
Hvad bruger du mest tid på i øjeblikket?
Britta: I øjeblikket bruger jeg mest tid på mit foredrag og på at skærpe det. Jeg har utrolig meget materiale, så jeg bliver nødt til at begrænse mig. I kunstnerisk sammenhæng kalder man det ”Kill your darlings”, altså at smide ting ud af sit værk, selvom det er væsentlige ting. Man må bare gemme dem til en anden gang, men det er hundesvært. Foredraget er i fokus, og jeg er så privilegeret, at jeg efterhånden kun arbejder ud fra lysten. Jeg har ikke hjemmeboende børn, og mit budget er lille, så det er muligt for mig at arbejde på lyst. Denne lystbetoning betyder, at jeg oftest har travlt, men der er da også dage, hvor der ikke sker noget som helst. De dage er nervepirrende – men de skal være der!
Allan:
Hvordan kombinerer du dine interesser? Kan man fx kombinere musik med fuglemotiver?
Britta: De ting, jeg laver nu, befordrer hinanden. At spille musik er en holdsport og kræver en masse fokus og nærvær i forhold til de andre musikere, og det skal opretholdes i lang tid – flere timer nogle gange, men uden det nærvær kommer det aldrig til at swinge. Samme fokus kan jeg sagtens bruge i arbejdet med maleriet, men derudover er det nok også variationen, der stimulerer mig. Mine billeder er, synes jeg selv, stærkt rytmiske, så på den måde smitter kunstarterne også af på hinanden.

Allan:
Hvis jeg siger internettet, hvad siger du så?
Britta: Det er muligt, at det kan lade sig gøre at reklamere og sælge produkter uden internettet, men der er masser af købere af kultur, som sidder og surfer eller er på Facebook. Disse mennesker kan man nå, hvis man bliver god til at finde dem og snakke til dem. Marketing på nettet er uhyre interessant og sjovt, så det bruger jeg mange ressourcer på. Jeg fik engang det råd at bruge en time om dagen på marketing, og det er nogenlunde, hvad jeg bruger. På mit foredragssite er der et link til billetsalg på Sydfynsbilletten, og man guides videre til min side på Facebook. På Facebook inviterer jeg folk til arrangementer og udstillinger, og jeg præsenterer samtidig mine malerier samt videoforedrag. Facebook er en særdeles spændende kanal med mange muligheder. Til gengæld bruger jeg mine to websites til at gå i dybden med tingene.

Allan:
En af dine hjemmesider hedder ”Den Indre Alpehue”. Hvorfor?
Britta: Mit foredragsfirma hedder ”Den Indre Alpehue”, fordi den skal henvise til vores indre kunstner som den del af os, som vi aktivt kan bruge til at forandre vores liv. De fleste af os opfatter os selv som publikum til vores eget liv. Så kan vi sidde der og komme med sure anmeldelser og kræve pengene tilbage, eller vi kan se i øjnene, at vi får mere ud af forestillingen, hvis vi deltager aktivt og kommer med noget selv. Når man gør det, så kommer glæden også til at fylde mere i ens liv.

LIDT FAKTA
Britta Kristensen, TåsingeKunstner og foredragsholder
Gift med musiker Peter Brusendorff
Tinnitusramt trommeslager, bl.a. i ”Den Skæve Trio”
Mor til operainstruktør Anne Barslev www.bri-k.dk og www.denindrealpehue.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php