Satsede pensionen for fuld musik

16. juli 2011


Frank Radmer tog springet fra det sikre job som salgschef og ud i selvstændigheden som lydtekniker.
(Foto: mitsvendborg.dk)

Frank Radmer fra Frama Music satsede hele pensionen, da finanskrisen begyndte i 2008. Han sagde sit sikre job som salgschef op, og brugte pengene til at købe grej, så han kunne levere lyd og lys til messer og koncerter. Men springet bar frugt.
 

AF JENS SCHNABEL
jensschnabel@hotmail.com 

To år før han blev selvstændig lydtekniker var Frank Radmer salgschef i Havnens Marine i Svendborg. Fordi han altid har været musiker i sin fritid, havde han teknisk grej stående. Da Svendborg Festdage i 2006 ringede til ham og hørte, om han ville hjælpe med grej til en koncert, blev det derfor anledning til, at han begyndte at levere højttalere, lysprojektorer og andet indenfor lyd og lys til koncerter, messer og lignende.
Han blev så varm på arbejdet, at han købte nyt udstyr og brugte sine kontakter inden for bådbranchen til at finde kunder. I 2008 var interessen så stor, han blev træt af sit job og talte med sin kone om at sige op.


– Hun syntes, det var risikabelt, men jeg stolede så meget på min intuition, at jeg besluttede mig for at gøre det. Jeg havde en pensionsopsparing. Den hævede jeg og købte grej for det hele, siger den i dag 58-årige Frank Radmer.
Mens flere firmaer i branchen er gået konkurs, har Frank Radmer ikke mærket finanskrisen meget. Det skyldes dels, at han ikke har en masse ansatte, og dels satser han på messer, udstillinger og andet såvel som koncerter.Frank Radmer beholder også sine kunder. Foruden Svendborg Festdage har han leveret til eksempelvis Outlandish og Shu-Bi-Dua. Desuden laver han laver opsøgende salg i en branche, han ellers ser som ret konservativ, fordi mange alene satser på de gamle kunder. Frank Radmer leder derimod altid efter nye kunder ved at læse kalendere igennem for, hvad der foregår i messecentrene.

– Hvis der er noget, jeg mener er relevant, så ringer jeg. Sådan fik jeg det job, jeg lavede ved Fast And Furious Car Show i Fredericia. Arrangørerne havde lavet kontrakt med en, men sagde jeg skulle tale med BilXperten i Odense, fordi de havde hørt, de skulle bruge udstyr. Det er sådan, jeg gør, forklarer han.
Frank Radmer har 10-12 job om måneden, mest i weekenden. Det kan tage et par dage at bygge op plus en dag bagefter. Så følger et par dages hjemmearbejde med at teste, rense og reparere udstyr.Investeringen af pensionsopsparingen blev afgørende, fordi han dermed ejer grejet selv og ikke skylder noget.

– I den her branche har mange ikke den kapital, det kræver. Du får intet for 1000 kroner. Intet. En lyscomputer koster 150.000. Du kommer ingen vegne uden rigtigt mange penge. Jeg ville ikke ud og låne tre til fire millioner. Jeg skulle satse eller gå på pension. Og det gad jeg heller ikke, siger han.
Men Frank Radmer har ingen betænkeligheder over have taget springet:– Livet er herligt. Hvorfor ikke nyde det og beskæftige dig med noget, du synes er sjovt? 

Om Frama Music
Frama Music leverer lyd og lys til festivaler, messer, koncerter, halfester og andre store arrangementer. Udstyret omfatter projektører, højttalere, miksepulte, røg og laserlys.
www.framamusic.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php