Nyt liv på Silvangrunden

17. juli 2011


De tre antikvitetshandlere, som sammen driver Antik og Skrammel: Frank Hilding, John Ploug og Lars Pedersen, har lejet sig ind i en del af den tidligere Silvan-bygning.
(Foto: mitsvendborg.dk)

Den tidligere Silvan-grund, som ligger mellem Jernbanevej og Korsgade i Svendborg bymidte, har fået nyt liv. Efter flere år, hvor grunden med det gamle byggemarked har ligget øde hen, ses nu aktiviteter og gøremål, som ligger et stykke væk fra de oprindelige planer med nyt boligbyggeri på grunden.
 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
mitsvendborg@gmail.com

Café Aroma etablerede sig sidste efterår i en del af bygningerne med helt ny café, musik, kunst og byens eneste kafferisteri. Fitnesskæden Fitness One åbner et helt nyt topmoderne fitnesscenter til september, og i hjørnet, hvor der tidligere var hus og have Silvan-artikler, er der med genåbningen af Antik og Skrammel nu antikviteter og finurlige dimser og klenodier i alle afskygninger.
Antik og Skrammel drives af de tre antikvitetshandlere John Ploug, Lars Pedersen og Frank Hilding, som kører hver deres forretning og handel med antikviteter, men hvor Antik og Skrammel er en fælles forretning. På 300 m2 sælger de alt lige fra gamle antikke møbler til smykker og lerkrukker.

– Vi er tre forskelligheder med hver vores niche og interesseområder inden for antikviteter og gamle brugsting, så på den måde går vi ikke hinanden i bedene. Det er tre forretninger i én, fortæller Lars Pedersen, som er rigtig godt tilfreds med de nye fysiske rammer, Antik og Skrammel nu har etableret sig i.

– Da vi lå med forretningen i Korsgade, havde vi mange mennesker gennem døren, de dage vi havde åbent. Men pladsen var trang, så det, vi nu har lejet os ind i, er langt bedre, siger Lars Pedersen, der ikke er i tvivl om, at folk nok skal finde vejen til den anden side af Silvanbygningen, hvor Antik og Skrammel nu har deres forretning. Og som en ekstra service tilbyder de tre antikvitetshandlere at køre den købte (større) vare ud til kunden. Ganske gratis.

– Kommer der kunder og køber en vare hos os, men har problemer med selv at transportere den hjem, så skal vi nok være behjælpelige hermed, fortæller Lars Pedersen.
Antik og Skrammel holder åbent onsdag-fredag fra kl.13-18, samt efter aftale. Parkering kan foregå til syv kroner i timen – lige ved døren.
 

Område med nye funktionaliteter

Silvan-grunden og bygningerne ejes af ejendomsselskabet Living Development A/S, som drives af adm. direktør Lars Klitgård. Selskabet har hovedsæde i Odense, men Lars Klitgård bor i Svendborg. Gennem de seneste år har Living Development A/S i tæt dialog med såvel beboerne i området, samt Kultur- og planudvalget, forsøgt at etablere boligbyggeri på den gamle Silvan-grund, og flere projektforslag har været fremme. En ny lokalplan for området blev udarbejdet i foråret 2009, men en finanskrise kom i vejen, og i dag er storbyggeri på grunden umiddelbart lagt i bero. Det har fået Lars Klitgård til at leje sine bygninger ud til forskellige alternative gøremål.

– Jeg ville naturligvis gerne have bygget nyt på grunden, men når tiderne nu engang er, som de er, må man tænke i midlertidige alternative modeller, siger Lars Klitgård, som på nuværende har et projekt om opførelse af et nyt mindre byggeri ud mod Korsgade, hvor der tidligere lå en motorcykelforretning. Lars Klitgård håber, at det flow af mennesker, som aktiviteterne i de tidligere Silvan-bygninger naturligt vil give, kan medvirke til at fremme interessen for købere eller lejere af det nye byggeri.

– Det er lækkert at kunne skabe liv, og det synes at være tilfældet med de nye ting, som foregår i området, siger Lars Klitgård.
Der er i alt 3000 m2 i de gamle Silvan-bygninger. Alle kvadratmeter er udlejet.

Du kan læse meget mere om udviklingen af Silvan-grunden, samt se billeder og illustrationer fra projektforslag på mitsvendborg.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php