Med kærlig hilsen

18. juli 2011


Stand-up komiker og formand for Svendborg Festdage Carsten Bang sender en ’kærlig hilsen’ til Svendborg.
(Foto: mitsvendborg.dk)

Kærligheden er ikke håndgribelig.
 

AF CARSTEN BANG
 

Hvordan sender man en kærlig hilsen? En gang – i det der føles som en fjern, fjern fortid – gjorde man det, at man skrev sin kærlige hilsen på et stykke papir, hvorefter man foldede papiret og lagde det ned i en kuvert. Uden på kuverten påførte man så navn og adresse på den, man vil sende sin kærlige hilsen, og herefter – og nu bliver det lidt mærkeligt – for herefter slikkede man på den ene side af et lille stykke papir med takker! Derved opnåede det lille stykke papir en klæbende egenskab, og man klistrede det fast på kuverten – oppe i højre hjørne – på samme side som man havde påført navn og adresse.

En variation – som ofte blev benyttet, når man var på rejse i eksotiske lande, og som nogen mennesker stadig benytter sig af – er at skrive en mindre kærlig hilsen på et stykke pap. Dette stykke pap – kaldet et postkort – er som oftest forsynet med et foto fra stedet, man besøger på den ene side, og på den anden side skriver man, ud over sin kærlige hilsen, ligeledes navn og adresse på modtageren. Og igen slikker man på et lille stykke papir, som man så klæber på pappet i øverste højre hjørne! Og som selve postkortet så stammer dette lille stykke papir også fra det fremmede land, man besøger, og smager derfor ofte lidt mere eksotisk.
Ja okay, det er måske en lidt for detaljeret beskrivelse af dét at sende et brev eller et postkort, men det er jo ikke så almindeligt mere, nu hvor e-mails og sms’er har overtaget markedet for kærlige hilsner. Nogen mener endda, at det personlige dermed er gået tabt, men da en kærlig hilsen jo i sig selv ikke er håndgribelig, så kan den vel lige så godt tage andre former end på papir.
Fordelen ved at sende sine kærlige hilsner via e-mail eller sms er også, at man slipper for at slikke på noget! Men måske er det netop derfor, at det ikke anses som værende lige så personligt som det at sende en kærlig hilsen pr. brev, da man jo ikke slikker på en e-mail eller sin mobiltelefon. Ja, det gør man i hvert fald ikke normalt.

Det er også muligt, at det var manglen på det personlige islæt – manglen på det at slikke på noget – der gjorde, at smiley’en opstod. En smiley – som jo består af kolon, en vandret streg samt en slut-parentes – er en mulighed for at gøre sin hilsen mere kærlig :-)… Og en smiley er jo ikke længere bare en smiley. Den har udviklet sig, så man nu nærmest har uendelig mange forskellige smiley’er til rådighed. Der er den meget glade smiley 😀 – den sure smiley 🙁 – og der er endda smiley’en, der slikker sig om munden :-P. Sidstnævnte kan ses som en pendant til det at slikke på noget, som man jo ikke kan afvise, at der nogen der savner ved den teknologiske udvikling.

Nu er e-mails og sms’er jo noget nyt, men dét at sende en kærlig hilsen med prikker og streger er jo ikke noget helt nyt. Allerede før telefonen kunne man sende kærlige hilsner med morsealfabet, hvor man jo kommunikerede med en række prikker og streger. F.eks. står der her ’Med kærlig hilsen’: –/·/-··//-·-/·-·-/·-·/·-··/··/–·//····/··/·-··/···/·/-·/
 
Kærligheden er ikke håndgribelig – og det er den kærlige hilsen altså heller ikke nødvendigvis. Lige i dette øjeblik sender jeg dig en kærlig hilsen her i mitsvendborg.dk – i papirform eller digitalt på nettet, og under Svendborg Festdage (første uge af august) kan du bl.a. modtage uhåndgribelige kærlige hilsner afsendt af navne som Tina Dickow, Souvenirs, Die Herren, Sixten Sparre, Ape ôf Neptune, Svendborg All Stars, Johnny Reimer, Xander, Outlandish og Kato.
Og hvem ved… måske er der én, der under festdagene opfører sig så gammeldags, at han eller hun slikker på dig… for lige at gøre kærligheden håndgribelig.    

OM CARSTEN BANG

Carsten Bang er stand-up komiker og formand for Svendborg Festdage. Han har lavet en del satire på radio og tv – haft mindre roller i danske film – og som dramatiker skrevet Gud’me og senest børne- og ungdomsforestillingen Evolution til BaggårdTeatret. Til efteråret er han aktuel med stand-up turnéen Plukker kameler – der rammer Svendborg Teater den 26. november.

Et svar til Med kærlig hilsen

 1. Luffe
  21. september 2011 at 03:10

  Kærlighed er …
  Hvis ikke mærkes det tydeligt….
  Hvis den er der tvivles der…
  Kærlighed er…
  En størrelse vi prøver at håndtere, selvom det viser sig vanskeligt…
  Jeg skal da ha’…
  Kærlighed er…
  Håndgribelig eller ej så er kærligheden der altid men den er næppe til at tage fat om selvom vi kræver at se varen nu…. Jeg kan ikke altid forvente at få det jeg mener at være i min gode ret til at modtage da det at modtage kræver mindst et andet menne-ske der har samme tanke for nærvær og her kommer jeg ind i en tvivlsom debat med selvet, jeg og min forventning til mine omgivelser, der antager størrelser der henleder tanken på sommerfuglen der slår med vingerne i Hanoi ender med at blæse skummet af min Cappuchino søndag morgen på terrassen.
  Kærlighed er…
  Altid til stede trods manglende nærvær !
  Jeg er blot et menneske
  Luffe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php