Har Svendborg fået sin Berlinmur?

21. juli 2011


Her slutter Skattergade!
(Foto: Henrik Fog-Møller)

AF CHRISTIAN DAN JENSEN 

”Forestil jer: Et menneske, en turist, nyder en gåtur igennem Skattergade, og pludselig bliver han eller hun standset af et to meter højt hegn, som strækker sig fra Valdemarsgade til Brogade, dobbelt. Og så stort skal det være, for det handler om sikkerhed, og så går det ikke, at børnene kravler igennem de to tynde ståltrådssnore, som i mange år har været der. Ja, så har Svendborg fået sin Berlinmur. Er det virkelig det, vi ønsker?”

Sådan skrev Dorthe Petersen i debatten om lukningen af jernbaneoverskæringen i Skattergade, som har kørt siden april i år her på mitsvendborg.dk. I dag er overskæringen lukket med den politiske begrundelse, at overskæringen er lukket for at forhindre, at folk bliver kørt over af toget. Den vurdering lyder jo i sig selv fornuftig nok, selvom den største fare for legemsbeskadigelse ret sandsynligt nok mere er når man som gående skal krydse Jernbanegade for at komme fra den ene del af Skattergade til den anden. Mon man udfra den betragtning også lukker Jernbanegade for gående trafik? Eller som en svendborgenser forleden sagde til mig da jeg mødte ham på havnen:

– Har du hørt det? Man har besluttet at sætte et tre meter højt hegn op om hele havnebassinet i Svendborg Havn. Der kunne jo komme en for tæt på kanten, og risikere at falde i og drukne.
Og så er det jo nærmest helt fantastisk hvad der kan lade sig gøre andre steder i verden.
Se bare her: http://www.youtube.com/watch?v=3_BN7gm4SLA&feature=player_embedded

Et svar til Har Svendborg fået sin Berlinmur?

  1. 22. juli 2011 at 10:56

    Fantastisk videoklip, Christian.
    Ja, det sætter jo Svendborg-sagen i et noget andet lys, når politikere pludselig agerer sikkerhedsrepræsentanter…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php