Svendborg-redere i bogform

28. juli 2011De fleste svendborgensere vil kende Højlund Hansen familien, men har man lyst til at vide mere om en lokal rederivirksomhed i flere generationer, kan man kigge nærmere på den nyligt udkomne Danske Rederier volume 10. Sådan lyder titlen på 10. bind om Danske Rederier fra forlaget Betty Nordgas, og den fortæller historien om netop Højlund Hansen familien, der med base i Rødvig på Stevns og senere Thurø og Svendborg, har været skibsredere i fem generationer.
Det er absolut ikke usædvanligt, at skibsredere findes i mange generationer, men Højlund Hansen familien fortsætter ikke deres virksomheder på traditionel facon, ved at virksomhederne går i arv fra far til søn. De tre sidste generationer er i stedet alle startet helt fra bunden med hver deres egen rederivirksomhed.
Den absolut største af de fem generationer er 4. generation i form af Niels Højlund Hansen, der ifølge bogen har haft hele 85 numre i flådelisten
Ud over selve fortællingen om de fem generationer tæller bogen også en komplet liste over samtlige skibe, som hvert af firmaerne har haft.
Foruden Højlund Hansen familien er Svendborg Bugser A/S også tidligere beskrevet i serien om Danske Rederier – det skete i bind seks.
Nyeste udgivelse Danske Rederier volume 10 kan i Svendborg købes hos Troels Boghandel i Møllergade. 400 kroner, 256 sider.
DON

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php