Kæmpe aktion på Egeskov Marked

25. september 2011

Kæmpe aktion på Egeskov Marked

 

De slog til med den store indsats på Egeskov Marked. I en fælles koordineret aktion lagde repræsentanter for Svendborg, Faaborg-Midtfyn og Nyborg Kommune sammen med medarbejdere fra Skat, Fødevaredirektoratet, Pensionstyrelsen og politiet vejen forbi Egeskov Marked den 21. september.

 

Formålet var i en samlet aktion at afsløre om nogle af de mange hundrede udstillere på de 400 boder på Egeskov og deres medarbejdere havde noget udestående med myndighederne.

 

Og resultatet blev en række sager, som de forskellige myndigheder nu skal hjem og arbejde videre med. Det samlede udbytte i kroner og øre af aktionen kan ikke umiddelbart gøres op. Men der er tale om tusindvis af kroner, som de offentlige pengekasser bliver beriget med.

 

I alt 114 personers forhold skal myndighederne nu i gang med at kigge nærmere på.

 

14 personer fik kontanthjælp. 85 personer fik førtidspension/folkepension. I den forbindelse er det vigtigt at understrege, at pensionister gerne må have en vis indtjening inden der sker modregning i deres pension. Men kommunerne skal nu undersøge om pensionen udbetales på et korrekt grundlag.

En person fik udbetalt efterløn, syv personer fik understøttelse fra deres A-kasse, mens tre personer var på syge/barselsdagpenge. Tre var i fleksjob og en var på revalidering.

Herudover fik myndighederne kontakt med en person, der ikke måtte opholde sig i Danmark.

 

Når myndighederne nu går i gang i med at undersøge sagerne kan det vise sig, at der rent faktisk findes flere overtrædelser af reglerne.

 

Også fødevarekontrollen var i aktion. Herfra lød meldingen, at det generelt så tilfredsstillende ud

 

– Det er første gang, at vi har foretaget en så stor og fælles koordineret aktion sammen. Men det er min klare opfattelse, at det ikke bliver sidste gang at vi gør det. Fordelen ved at være af sted med de forskellige myndigheder er, at vi får langt større muligheder for at koordinere vores indsats og på den måde få gavn af det samarbejde, som loven nu giver mulighed for. Nemlig at gå på tværs af kommunerne, fortæller afdelingsleder Bjørn Pedersen, Svendborg Kommune.

 

De enkelte myndigheder havde hver især fokus på forskellige områder. Skat satte fokus på manglende momsindbetaling ligesom de tjekkede om der blev solgt drikkevarer der var købt i udlandet, og ikke betalt dansk pant på. Fødevaredirektoratet tjekkede madvarer og om der var styr på hygiejnen på de enkelte stadepladser, mens medarbejderne fra Arbejdsmarkedsdirektoratet tjekkede om nogle medarbejderne hos stadeholderne fik understøttelse samtidig med at de arbejdede.

 

Medarbejderne fra de tre kommuner, Svendborg, Faaborg-Midtfyn og Nyborg, kontrollerede om nogle af de mange folk, der arbejdede på Egeskov Marked fik sygedagpenge, kontanthjælp eller anden for form offentlige ydelser.

Et svar til Kæmpe aktion på Egeskov Marked

 1. Jan Smith.
  15. september 2012 at 13:14

  Øj ØJ øJ hvor er de dog dygtige,så mange resurser på så lidtTÆNK dog det er folk med en mindre inkomst de er SÅ DYGTIGE at fælde,

  DE SKULLE SKAMME SIG DE KÆRE MYNDIGHEDER.

  Det alvorlige kan de ikke finde ud af,det samme når der kommer en lastbil med en lille Pony…….IKKE mindre end ti betjente vrimler omkring bilen,
  KÆRE BETJENTE ELLER JERES OVERORDNET HAR I ALDRIG SET EN PONY…………….RESURSESPILD tag jer af det alvorlige.

  Der er en Dyrlæge som bør varetage Dyrenes VEL,og gør han det ikke godt nok SÅ FYR HAM der findes flere af slagsen.

  MYNDIGHEDERNES ANSTÆNDIGHED ER HELT UAKSEPTABEL.
  I lukker en gammel tradition,men det er vel også meningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php