Hvem skal have årets kulturpriser ?

27. september 2011

Hvem skal have årets kulturpriser ?

Borgerne kan være med til at indstille kandidater

Lørdag d. 3. december uddeler Udvalget for Kultur og Planlægning to priser: Årets kulturpris og en helt ny Ungdomstalentpris. Men hvem skal modtage priserne? 


 – Vi vil gerne involvere borgerne, og give dem mulighed for at pege på personer eller grupper der fortjener en anerkendelse og en opmuntring, fortæller kulturkonsulent Birgitte Skriver, Svendborg Kommune.

 

Kulturprisen skal uddeles til en person eller gruppe af personer, der har ydet en ekstraordinær indsats for at sætte Svendborg på det kulturelle landkort. Det kan både være kunstnere eller kulturpersoner bosiddende i Svendborg Kommune.

 

Ungdomstalentprisen uddeles for første gang i år, til en ung eller gruppe af unge mellem 15 og 25 år, der har vist et ekstraordinært talent inden for musik, billedkunst, litteratur, teater, dans eller film. Prismodtageren skal have boet størstedelen af sit liv i Svendborg Kommune.

 

Senest d. 30. september skal Kultur og Fritid have de begrundede indstillinger, og man kan højest indstille én kandidat til hver pris. De mailes til aase.lyhne.skov@svendborg.dk.

 

De indkomne forslag vil blive bedømt i et udvalg, der nominerer op til fem kandidater til hver pris til Udvalget for Kultur og Planlægning.

 

Kulturprisen er siden 2001 blevet tildelt en række markante kulturpersonligheder. I 2003 blev der indstiftet en Billedkunstpris, og fra 2007 blev der også uddelt en Musiktalentpris. I 2010 valgte man så at nytænke hele prisuddelingskonceptet, og efter høringer i Kulturelt Samråd, Svendborg Musikråd og Billedkunstrådet er de tre priser nu lagt sammen til to priser. Den første lørdag i december inviteres kommunens borgere til et åbent prisuddelingsarrangement i Borgerforeningen – Kulturhus Svendborg.

Kontaktperson:
Birgitte Skriver, Kultur og Fritid

Tlf. 62233014

Birgitte.skriver@svendborg.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php