Stor interesse for Socialpsykiatriens Kulturdag

26. september 2011

Socialpsykiatrien i Svendborg har valgt at gentage forårets Kulturdagssucces.

Oplæg skal sætte fokus på fælles viden og erfaringsudveksling mellem borgere og medarbejdere – alle tilknyttet socialpsykiatrien i Svendborg Kommune.

120 borgere og medarbejdere med tilknytning til socialpsykiatrien i Svendborg Kommune er på onsdag den 28.9. inviteret til at høre et oplæg af antropolog og journalist Pernille Jensen. Pernille Jensen sætter fokus på, hvilke faktorer, der har betydning for at mennesker, som er psykisk sårbare, kan blive raske.

Mennesker med psykiske lidelser kan komme sig helt eller delvist. Det er en viden, vi har haft længe – og det er samtidig en viden, som ikke er særlig udbredt. Vigtige faktorer der understøtter den helbredende proces er: Håb, netværk, beskæftigelse, inklusion i fællesskaber, anerkendelse af borgerens ønsker og drømme – og viden.

– Vi har i Svendborg Kommunes socialpsykiatri valgt at sætte fokus på begreberne recovery og psykosocial rehabilitering. Vi har derfor inviteret Pernille Jensen, som er en af landets fremmeste indenfor forskning og praksis på dette felt. Hun skal inspirere medarbejdere og borgere i fællesskab, så vi får et udbytterigt samvær med spændende erfaringsudvekslinger og dialoger om vore fremtidsønsker, fortæller centerleder Ellen Christensen.

Der er lagt op til, at borgere og medarbejdere sammen sætter fokus på den kommunale socialpsykiatris udvikling. Mellem oplæggene fra Pernille Jensen skal borgere og medarbejdere nemlig tale om, hvad de forstår ved begrebet recovery – at komme sig – dele erfaringer og sætte fokus på, hvad de gerne vil gøre på nye måder fremover.

– Borgerens stemme er vigtig, og vi skal lytte til den, så borgerens ønsker og drømme kommer i fokus i det konkrete individuelle samarbejde og i tilrettelæggelsen af vores tilbud. Fælles vidensdeling er en vigtig forudsætning for dette samarbejde. Kulturdagen er Socialpsykiatriens 2. arrangement med det formål, slutter Ellen Christensen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php