Ny forening i Svendborg skal fremme Blues ‘n’ Roots musikken

29. september 2011

 

Svendborg Blues ‘n’ Roots hedder den nye forening i Svendborg, som skal sætte øget fokus på blues og roots musikken.
www.svendborgbluesandroots.dk
 


En ny forening har set dagens lys i Svendborg. Og denne gang handler det om blues musik.


AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Det er nok de færreste som ikke ved at Svendborg har et rigt og mangfoldigt musikliv. Hver uge året rundt kan man opleve forskellige musikarrangementer, og det være sig lige fra store koncerter med flere hundrede mennesker til små intime optrædender på byens værtshuse og spillesteder. Musiklivet i Svendborg stortrives.

 

Men uden det uopslidelige engagement fra byens ildsjæle indenfor musikken, var betingelserne og vilkårene for de udøvende musikere og deres publikum sandsynligvis ikke hvad det er i dag. Svendborg kan nemlig brøste sig af at have et rigt udbud af musikforeninger, som har gjort en særlig indsats for at fremme forskellige stilarter inden for musikken. Foreningen Giant Steps arrangerer omkring 45-50 koncerter indenfor jazz- og verdensmusik, og har lavet et samarbejde med værtshuset Arne B. Om at afvikle deres arrangementer her. Det samme gør man på værtshuset Hansted, hvor foreningen Folk for Folk har base for en lang række koncerter med fokus på traditionel og eksperimenterende dansk og udenlandsk folkemusik. Spillestedet Harders på toppen af Møllergade præsenterer også en bred vifte af forskellige musikarrangementer, hvor musikkens foreningsliv har gode udfoldelsesmuligheder.

 

Svendborg Blues ‘n’ Roots
Foreningen Svendborg Blues ’n’ Roots
er dannet med det formål at fremme kendskabet til og udbredelsen af blues- og rootsgenren. Foreningen har endvidere til formål at støtte det lokale blues & roots musikmiljø ved at afholde koncerter, jamsessions, seminarer samt at yde støtte til de lokale blues-musikere. 

Initiativet blev taget af Peter Stæhr fra Strandlyst og Jan Aaskov fra Borgerforeningen, som tidligere på året fik søsat ideen, og ved en stiftende generalforsamling i juni 2011 blev foreningen en realitet.
Bestyrelsen består af Peter Stæhr (formand), Arne Larsen-Ledet, Per Vincent, Jan Schøneman og Christian Dan Jensen. Som konsulent er tilknyttet Jan Aaskov fra Borgerforeningen – mangeårig formand for Dansk Blues Union og medstifter af European Blues Union.

Svendborg Blues ’n’ Roots vil have base her på mitsvendborg.dk, hvor du kan følge foreningens aktiviteter, samt de koncerter der vil blive afholdt i foreningsregi.
Tilmeld nyhedsbrev og vær opdateret med blues ’n’n Roots’en i Svendborg.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php