Tre bygninger i Svendborg modtog Arkitekturprisen 2011

1. oktober 2011


Bygherrer og arkitekter modtog fredag Svendborg Kommunes Arkitekturpris 2011 

(Foto: mitsvendborg.dk)


Der blev uddelt både ros og ris da Svendborg Kommunes Arkitekturpris blev overrakt i går.

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

10 forslag havde Svendborg Kommune i år fået ind til nominering til Svendborg Kommunes Arkitekturpris 2011. Heraf blev fem nomineret, og fredag blev sløret så løftet for hvilke af disse som skulle modtage prisen i år. Det skete ved en lille højtidelighed i byrådssalen, hvor såvel arkitekter som bygherrer og ejere var samlet for at modtage prisen, som i år gik til tre bygninger.

Formand for Miljø og Teknik Flemming Madsen uddelte priserne, og uddelte både ros og ris til alle tre prismodtagere. Renoveringen af Tåsinge Forsamlingshus var én af de tre prismodtagere og projektet fik en del rosende ord med på vejen. Ikke mindst til billedkunstner Sonja Brandes, som har stået for den indvendige udsmykning af forsamlingshuset. 

– Det er første gang ved uddeler et diplom i forbindelse med arkitekturprisen, og den går velfortjent til Sonja Brandes for hendes papirklip, som smukt dekorerer endevæggen bag glas i forsamlingshuset, sagde Flemming Madsen, som dog også gav lidt ris mellem roserne – Med så gennemført en renovering havde det været fuldendt om arkitekterne havde brugt lidt mere tid også på salens akustiske forhold, sagde udvalgsformanden. Arkitekt Anders Hulgård fra C&W Arkitekter, som var arkitekter på den store renovering af forsamlingshuset, kunne dog informere om, at det arbejdes der videre med.

Præmieringsudvalget består af uvildige, sagkyndige arkitekter sammensat af Danske Arkitekters Landsforbund, et medlem af By og Land Sydfyn samt fomanden for Svendborg Kommunes Udvalg for Miljø og Teknik.

De tre prismodtagere er:

Tåsinge Forsamlingshus, Elvira Madigansvej 41, Tåsinge
Bygherrer: Tåsinge Forsamlingshus
Arkitekter: C&W Arkitekter

 

‘Villa Tårnborg ’
Christiansmindevej 78, Svendborg
Bygherrer: Harald Halberg Holding A/S
Arkitekter: Praksis Arkitekter


Sydbank, Bregningevej 43, Tåsinge
Bygherrer: Sydbank A/S Ejenddomsadministration
Arkitekter: Praksis Arkitekter


Arkitekturprisen, eller Præmieringsprisen som den hed fra starten, blev introduceret af Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur for Sydfyn i 1971 som en præmieringsordning af godt byggeri i kommunen. Ordningen blev i 1979 overtaget og videreført af Svendborg Kommune. Et flertal af politikere i Teknisk Udvalg i Svendborg Kommune besluttede i foråret 2005, at udvalget skulle ophøre med at uddele præmier og påskønne det gode byggeri i kommunen. Der blev således ikke præmieret byggeri i 2005 og 2006, men i 2007 besluttede Byrådet at ordningen blev genoptaget, som Arkitekturprisen. 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php