BaggårdTeatret præsenterer CV Jørgensen teaterkoncert

3. oktober 2011


Limfjordsteatrets faste musiker Lasse Popp leverer sammen med
Gæst Vincent, Peter Bregendahl, Lasse Popp & Bastian Popp musikken til teaterkoncerten ‘Det sir’ sig selv’, om CV Jørgensens skæve univers.

(Foto: © Lars Horn / Baghuset)
    


BaggårdTeatret præsenterer CV Jørgensen teaterkoncert 6. Og 7. oktober

 

På BaggårdTeatret er sæsonen i fuld og god gang!
Monologforestillingen ”en dag i Helmand” resulterede i starten af september i et flere timer langt diskussionsforum om forestillingen og krigen i Afganistan.

Næste forestilling er sandsynligvis knap så debatskabende, men i stedet en rigigt god musik og teateroplevelse.
Det drejer sig om LimfjordsTeatrets ”Det Sir Sig Selv” – en teaterkoncert om figurerne i CV Jørgensens skæve tekstunivers, og med nye fortolkninger af de kendte sange.

 

Drengerøvs-projekt


Idémanden bag forestillingen er Limfjordsteatrets faste musiker Lasse Popp, der har haft CV Jørgensens sange med sig hele sit liv.

– Især hans tekster har fulgt mig, og jeg har jævnligt taget nogle af hans sætninger frem fra gemmeren. Hans tekstmateriale har så mange facetter, er så universelle og har så stor en inderlighed, at de stadig holder –  også om 100 år, siger Lasse Popp, og han tilføjer, at projektet er et anarkistisk drengerøvs-projekt.
Drengerøvsprojekt eller ej. Forestillingen er bygget op omkring CV Jørgensens musikunivers – og der er tale om mere koncert end teater, for det er sang og musik leveret af de fire musikere med Lasse Popp som frontfigur, der kommer til at udgøre forestillingen. Med Lasse Popps vokal i front er forestillingen bygget op om hans rejse, fortolkning og udvikling gennem CV Jørgensens musikalske og lyriske verden.
Der er udvalgt 19 sange, som bliver serveret i nye fortolkninger og dramatiseringer. Og til at hjælpe med det visuelle udtryk har Limfjordsteatret hyret instruktør Jacques S. Mathiessen.

– Det musikalske udtryk ligger hos musikerne, mens jeg skal fange stemningen og få gjort musikernes optræden på scenen sanselig og visuel. Det kommer primært til at ske via lys og billeder, siger Jacques S. Mathiessen, der betegner sig selv som djævelens eller måske snarere publikums advokat i processen.

Dygtigt band
Selvom fokus kommer til at ligge på Lasse Popp, så er han bestemt ikke alene på scenen. Hans CV Jørgensens fortolkninger bliver båret frem af de tre dygtige musikere, som står bag ham på scenen og med bas, guitar og keyboard lægger en musikalsk fernis over Lasse Popps vokale performance.– Det er et scoop for os, at vi har fået Gæst Vincent med i gruppen. Det er ikke for at forklejne de to andre musikere, som er min egen søn Bastian Popp på bas, og som jeg for første gang skal optræde med på Limfjordsteatrets scene og Peter Bregendahl, siger Lasse Popp, men Gæst Vincent er især blandt musikere vidunderdrengen, der er blevet voksen, tilføjer han.
Og musikeren med det helt specielle fornavn Gæst har mange års erfaring med studiearbejde som både musiker og producer. Men især er han kendt for et årelangt samarbejde med Allan Olsen. Gæst er ligesom blevet bindeleddet i denne proces.

– Det er Gæst og hans helt fantastiske musikalske øre, der kan gennemskue, lige hvad der sker, hvis man gør sådan eller sådan. Og han spiller keyboard og kan noget med computer, som virkeligt er et stort aktiv for denne forestilling, fastslår Lasse Popp.


Det si’r sig selv

Forestillingen og CV Jørgensens univers er således ved at tage form på Limfjordsteatret, hvor musikere og instruktør øver på livet løs – og lægger man et øre til prøvelokalet – så sker der noget.
 Selvom Lasse omkranset af musikerne endnu kun sidder på den nøgne scene, skal fantasien ikke kickstartes for at se, hvor det her må ende.
Stille sidder Lasse på scenekanten – alene med sig selv, omkranset af en insisterende bas og et keyboard, som når Savage Rose-agtige dimensioner – og på sin vej gennem sangteksten ”Blåt blod til Alle” når han med en hæs stemme omkvædets første linje: Gi mig en pause på klods… og lige der, bliver man som tilskuer ramt af den der ”alt står stille-fornemmelse”. For lige der, dukker CV Jørgensen op og åbner selv døren til sit sangunivers – og med sådan en kraft, at det rammer lige præcis det sted –  mellem følelse og nerve – der får gåsehuden frem på kroppen.
Og når først lys, billeder og dramatiseringen bliver lagt på, så efterlades man ikke med nogen tvivl om, at dette bliver en intens og gribende oplevelse. Og svaret på spørgsmålet, hvorfor lige CV Jørgensen bliver lige pludseligt noget så indlysende, fordi det si’r sig selv.

 

”Det si’r sig selv” 6. og 7. oktober 2011 på BaggårdTeatret, Caroline Amalievej 26, begge dage klokken 20.00
BilletPriser: 150,- /unge under 26 samt studerende 80,- kroner. Alle priser tillægges gebyr

Billetter til forestillingerne købes på www.baggaardteatret.dk eller Fyns Amts Avis tlf. 62 21 46 21.

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php