En elsket tradition fortsætter

12. oktober 2011

Æbleræs i Svendborg er en skøn efterårsaktivitet

 

Lørdag den 15. oktober lastes de smukke, gamle sejlskibe med æbler fra Troense og sejler i samlet flok til Svendborg, hvor der er efterårsmarked fra kl. 9.30 til 14.

 

Ved ankomsten til Svendborg sælges æblerne over skibssiderne på Sejlskibsbroen, og omkring Maritimt Centers pakhus byder efterårsmarkedet på boder med produkter ude fra øerne, æblepresning, salg af friskpresset æblemost, ærøske pandekager og æbletræer. Børnene kan prøve at lave glaserede æbler, og indenfor i det stemningsfulde pakhus er der musik, æbleflæsk og en æblekagekonkurrence, hvor alle er velkommen til at deltage. Sidste chance for at indlevere kager til konkurrencen er kl. 10, og afgørelsen falder en lille time senere, hvorefter det vil være muligt at smage på alle de dejlige kager med en kop kaffe til.

 

Kl. 11 søsættes KAIA, den lille natfærge, der gennem de seneste år er blevet renoveret på Maritimt Centers jolleværft. Imens spiller Peder Most garden og bagefter er der æblejagt i havnen for de små smakkejoller. Alt i alt bliver det en skøn dag ved Maritimt Center i Svendborg, der skyder efterårsferien i gang.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php