Svendborg Kommune overvåger ikke borgerne

14. oktober 2011

Svendborg Kommune overvåger ikke borgerne

 

Der er tale om en voldsom proportionsforvrængning, når oplysninger i en ressourceprofil – fra borgeren selv – gøres til overvågning af kommunens borgere. Sådan lyder det i en netop udsendt pressemeddelelse fra Svendborg Kommune. Meddelelsen er direkte rettet til Fyns Amts Avis´ redaktionslinie, som har ført en skarp kritik af kommunens jobcenter.

 

Det fremstår i den lokale avis (Fyns Amts Avis, red.) som om Svendborg Kommune systematisk registrerer borgernes politiske aktiviteter. Det er fuldstændig uden bund i virkeligheden. Kommunen hverken overvåger eller registrerer.

 

Når kommunens jobcenter sammen med ledige eller syge borgere skal finde ud af, hvilket job den pågældende eventuelt kan bestride, skal der udarbejdes en såkaldt ressourceprofil.

 

Når ressourceprofilen er færdig, sendes den til formel høring hos borgeren – hvilket også er sket i Maria Bolvinkels sag. Her fylder oplysningen om deltagelse i en demonstration – som borgeren selv har oplyst – én linje i en samlet beskrivelse på 35 sider.

 

Ressourceprofilen er en beskrivelse af de kompetencer og styrker, der kan bygges på i forhold til fortsat tilknytning til arbejdsmarkedet. Det sker ofte på baggrund af arbejdsprøvninger, suppleret med borgerens egen beskrivelse af daglige funktioner i hjemmet og fritiden.

 

Formålet er at få et samlet billede af borgeres muligheder for at vende tilbage til arbejdsmarkedet. Det betyder, at mange elementer i den samlede livssituation beskrives. Det sker selvfølgelig ikke på baggrund af overvågning, men ud fra borgerens egne oplysninger og samtaler med borgeren.

 

Ved at fokusere på interesser og ressourcer, der er i spil uden for arbejdsmarkedet, kan det være muligt at finde veje tilbage, som borgeren ikke selv har været opmærksom på.

 

Jobcentret interesserer sig for relevante aktiviteter – ikke hvilken retning disse har, hverken politisk eller religiøst. Hvis der gives udtryk for sådanne i beskrivelsen, skal de ikke medtages.

 

De har heller ikke haft nogen betydning i afgørelsen af Marias Bolvinkels sag.

 

At der skulle være tale om grov overtrædelse af Grundlov og menneskerettighedskonvention er vi fuldstændig uforstående overfor. Men vi har taget til efterretning, at vi skal være meget omhyggelige og varsomme, når borgerens fritidsaktiviteter beskrives i en ressourceprofil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php