Filmkonkurrence for børn og unge på hele Fyn

30. oktober 2011

 www.edit24.dk

 

EDIT24 er et unikt koncept, der giver børn og unge på Fyn en enestående mulighed for at lave deres egen film på mobil og internet – fra idé til færdigklippet film.

Kulturregion Fyns børne- og ungekulturelle netværk BUNF og FilmFyn har i samarbejde med de fynske hovedbiblioteker med EDIT24 skabt et nyt og anderledes filmkoncept. Børn og unge i de fynske kommuner kan i efteråret 2011 deltage i en online filmkonkurrence på deres skole og folkebibliotek. Projektet blev afprøvet som pilotprojekt i 2010, og er nu justeret og udvidet til at foregå i alle fynske kommuner.

Det er formålet med EDIT24 som filmindsats på Fyn – at få filmmediet ud til børn og unge – og øge deres forståelse af film. Film er børns og unges foretrukne medie. Hands on filmerfaring er afgørende for virkelig at forstå filmens sprog – filmens fortælletekniske og stilmæssige muligheder. EDIT24 kan så at sige hjælpe børn og unge med at ’knække filmkoden’. Mobiltelefonen er her det kreative redskab, der kan fange børn og unge, og konkurrencemomentet motiverer også.

EDIT24 går ud på, at børn og unge i grupper på 3-4 skriver et kortfilm- manuskript, optager klip til filmen på deres mobiltelefoner, lægger klippene ind på en computer og uploader dem til internettet. Her klippes filmen online – på klippesitet www.edit24.dk. Når filmen er uploadet, har man 24 timer til at klippe filmen færdig. Filmens længde skal kun være mellem 1-3 min. Den lokale konkurrence på folke-biblioteket afsluttes med, at der udvælges en vinderfilm af en lokal jury. Når alle lokalkonkurrencerne er afholdt, dyster vinderfilmene herfra i den fynske finale, der bliver afholdt den 30. november. Her vil de unge filmskabere dyste om lækre præmier. 1. præmien er en tur til FILM-X på Det Danske Filminstitut i København.  Vinderholdet kan i FILM-X prøve kræfter med hele filmprocessen i avancerede filmstudier – med optageteknikkerne green screen, bagprojektion og animation.

EDIT24 krydser flere af børns hverdagsarenaer, idet det foregår både i skolen, på biblioteket og hjemme hos barnet privat, hvilket er nyt og et forsøg på at lade et projekt som EDIT24 styrke koblingen mellem skole og fritid. De unge får med EDIT24 mulighed for at opleve, forstå og skabe film – og det danner grobund for, at det enkelte talent styrkes tidligt. Edit24 understøtter desuden et tværinstitutionelt samarbejde på Fyn – mellem Kulturregion Fyn, folkebibliotekerne og skolerne. Endelig har Edit24 potentiale for at blive udbredt til hele landet.

Projektet gennemføres i samarbejde med Kulturregion Fyn og med økonomisk støtte fra FilmFyn.

 

Konkurrence uger

Kommune

Konkurrence uge

Fåborg-Midtfyn

44

Nyborg

44

Ærø

45

Kerteminde

45

Odense

46

Nordfyn

46

Middelfart

46

Langeland

47

Svendborg

47

Assens

47

 

Kontakt den enkelte kommunes hovedbibliotek for oplysninger om den lokale konkurrence, der afholdes om fredagen i konkurrenceugen.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php