3 temaer for Svendborgs udvikling

7. november 2007

Svendborg kommune er igang med en proces henover sommeren og efteråret ved 11CityDesign (http://www.11design.dk/Pages/11CityDesign/11CityDesign.htm ) som har haft til formål at finde temaer, der kan sætte retningen for udviklingen af Svendborg, og som kan bruges som udgangspunkt for udarbejdelsen af kommunens planstrategi.
Borgermødet 28.08.2007 på Svendborg Erhvervsskole var en del af denne proces, og siden borgermødet har 11CityDesign sammen med Svendborg Kommune samlet op på reaktionerne på de fremlagte temaer. Resultatet er tre temaer med en tilhørende vision for udviklingen af Svendborg:
– Svendborg: Maritimt liv
– Svendborg: Sundt liv
– Svendborg: Kreativt liv
Dette leder naturligt over til de arbejdsgrupper med borgere, som der blev taget initiativ til på borgermødet. Som nævnt ovenfor skal de overordnede tanker konkretetiseres og virkeliggøres gennem handlingsinititativer og konkrete projekter. Dette kunne kommunen godt tænke os hjælp til. Det er derfor tanken, at arbejdsgrupper med borgere skal komme med ideer, gerne skæve og kreative, til handlingsinitiativer. På baggrund af tilmeldinger/tilkendegivelser på borgermødet 28. august 2007, der der taget initiativ til følgende fem arbejdsgrupper, der har nok aktive deltagere til at kunne køre:

– Bæredygtighed og det åbne land
– Bosætning, bymiljø og lokalområder
– Kultur, sundhed og fritid
– Erhverv og uddannelse
– Trafik og infrastruktur

Tanken er, at de skal være brugerstyret, dvs. kommunen blander sig ikke i arbejdet, men vil naturligvis godt stille op til et møde eller to. Lige nu er Kommunen i gang med at finde frem til tovholdere på de enkelte arbejdsgrupper, som skal være dem, der driver procesen i den enkelte arbejdsgruppe frem.

Har du interesse i at være en del af een eller flere af disse arbejdsgrupper, eller har du ideer omkring udviklingen af Svendborg, så kontakt bloggen for synliggørrelse af dine tanker.

Læs notatet om de tre udviklingstemaer fra Svendborg kommunes hjemmeside her:
http://www.svendborg.dk/files/Svendborg%20kommune/Kultur%20og%20Planl%C3%A6gning/Udvikling%20af%20Svendborg%20Kommune/Tre%20temaer%20og%20vision%20-%20forelagt%20for%20Byr%C3%A5det%20291007.pdf

Se tidsplanen for hele processen her:
http://www.svendborg.dk/Kommunal+service/Planl%c3%a6gning+og+udvikling/Udviklingsprojekter/Udvikling+af+Svendborg+Kommune/Tids-+og+aktivitetsplan

Et svar til 3 temaer for Svendborgs udvikling

  1. 18. november 2007 at 18:25

    sefrwrd

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php