Købmandsgården Baagøe & Riber gennem 265 år

30. november 2011


Forsiden af den nye bog om Købmandsgården Baagøe & Riber gennem 265 år.

På rækværket ind til Baagøe & Ribers havneplads, ses et lille hul i plankeværket og en taleboble med ordene Kig Ind. Historiker Jacob Knage Rasmussen, Svendborg Museum har med bogen Østers og Havregrød – Købmandsgården Baagøe & Riber i med- og modgang gennem 265 år fulgt opfordringen, og det er der kommet et spændende resultat ud af.

 

I dag kender de fleste håndværkere og erhvervsdrivende Baagøe & Riber for dens tid som byggemarked og tømmerhandel på Svendborg Havn. Her kunne man med professionel vejledning foretage sine indkøb i en traditionsrig og stemningsmættet atmosfære, men det er langt fra hele historien. Bogen følger virksomheden i storhedstiden som kornhandel i 1800-tallet, gennem den lange og desperate kamp for overlevelse og frem til d. 1. april 2009, hvor Baagøe & Riber til sidst måtte kapitulere.

Medlemmer af Riber-familien, tidligere medarbejdere og naboer er blevet interviewet i forbindelse med udarbejdelsen af bogen, og dette har givet et unikt indblik i en ellers lukket verden. For Jacob Knage Rasmussen har det været en spændende rejse ind i virksomhedens historie, og arbejdet med bogen har budt på flere overraskelser undervejs. Hemmelige aflytninger, kollektive opsigelser, storhedsvanvid og dramatiske familiefejder, er blot nogle af de historier, der dukker op, når man går bag facaden på en gammel og traditionsbundet købmandsslægt.

Torsdag d. 1. december kl. 16.00 udkommer bogen på Svendborg Museum, Grubbemøllevej 13 og alle er velkomne til at kigge forbi og deltage i receptionen. Her vil man bl.a. kunne høre et par uddrag fra bogen eller få mulighed for at hilse på de to sidste ejere af virksomheden, Jørgen Gumme Riber og Hans Jørgen Riber.

Er man forhindret i at komme, skal man dog ikke fortvivle. Lørdag den 3. december vil man i tidsrummet 10-13 kunne købe bogen foran Anne Hvides Gård og samtidig måske få et par ekstra historier fra forfatteren, Jacob Knage Rasmussen.

Jacob Knage Rasmussen er født 1979 på Bornholm. Cand. mag i historie og filosofi ved Syddansk Universitet i 2007. Har arbejdet på diverse historiske projekter, de fleste med tilknytning til Svendborg Museum. Bl.a. ansat som videnskabelig medarbejder på ”Godhavnsundersøgelsen”, hvor han forestod research og interview af ca. 60 tidligere børnehjemsbørn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php