Hæder til sydfynsk kultur

28. november 2011


Litteraturfestivalen Ord over Svendborg, samt BaggårdTeatrets forestilling Forsamlingshuset blev begge hædret i forbindelse med uddelingen af Den Fynske Kulturpris 2011


To sydfynske kulturbegivenheder placerede sig helt i top da Den Fynske Kulturpris 2011 forleden blev uddelt i Arena Assens.

 

– Vi er i Svendborg stolte over, at to sydfynske kulturbegivenheder var på scenen og blev kåret i kapløbet om årets fynske kulturpris, udtaler formand for Udvalget for Kultur og Planlægning Bruno Hansen.

 

BaggårdTeatrets forestilling “Forsamlingshuset” og Litteraturfestivalen “Ord over Svendborg” blev kåret som henholdsvis nummer to og tre ved prisfesten. Kulturprisen og de 75.000 kr. gik til Grimmerhus udstillingen ”Lyset og Leret”.

 

Med den fynske kulturpris ønsker Kulturregion Fyn at fejre Fyns mangesidede kulturudbud, siger Bruno Hansen som også er formand for Kulturregion Fyn. Prisen skal være med til at sende et tydeligt signal om, at vi mener, det fynske kulturliv kan levere en høj og tilmed prisværdig kvalitet, og når to projekter fra Sydfyn kan løbe med to topplaceringer, ja så er det rigtig dejligt at være kulturudvalgsformand.

 

Der er tale om et bemærkelsesværdigt kvalitetsstempel, når så mange kommuner, fagfolk og politikere kan enes om at pege på disse to begivenheder, og det vil vi selvfølgelig også gerne honorere og fejre i Svendborg. Det vil vi gøre lørdag den 3. december i Kulturhus Svendborg i forbindelse med vores egen prisfest, hvor vi uddeler Ungdomstalentprisen 2011 og Kulturprisen 2011, og jeg vil gerne understrege, at alle er velkomne denne lørdag formiddag og være med til at fejre vores meget engageret og givende kulturliv, der til stadighed skaber vedkommende og inspirerende kulturoplevelser, slutter Bruno Hansen.

 

Forsamlingshuset var nomineret, fordi den vækker et stykke glemt danmarkshistorie til live på en medrivende vis med rod i en nutidig samfundsdebat. Forestillingen, der opføres i forskellige forsamlingshuse rundt i landet, belyser en meget lokal historie, idet skuespillerne interagerer med et lokalt publikum og et lokalt forsamlingshus. Herved bliver forestillingen ekstrem intens og nærværende.

 

Ord Over Svendborg var nomineret, fordi den formår at bringe poesi og lyrik ud til folk på en anderledes, underholdende og inkluderende vis. Festivalen fungerede som en legeplads for det litterære vækstlag og har været med til at bane vejen for, at nye litterære stjerner kan fostres på Fyn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php