Masser af blues i Svendborg

3. december 2011

 

Arrangeret i samarbejde med Svendborg Blues ‘n’ RootsTouloose Blues Band. Fra venstre er det Søren Bøje, Peter Nyholm, Keld Andersen og Ole Dorf. 

Masser af blues på live-programmet resten af året

 

Borgerforeningen i Svendborg slutter efterårssæsonen af med en gang juleblues lørdag d. 17. december, hvor lokale, gendannede Toulouse Blues Band optræder. Det bliver i 90’er versionen med Keld Andersen og Søren Bøje i den instrumentale front. Foråret byder i samarbejde med den nystartede bluesforening i Svendborg, Svendborg Blues’n’Roots på koncerter med Thorbjørn Risager med band fredag d. 10. februar og onsdag d. 14. marts kan man opleve Omar & The Howlers (US) –efter sigende den sidste turné i Europa. Onsdag d. 11. april kommer Magic Slim & The Teardrops (US) forbi. Der arbejdes desuden med planer om en bluesfestival i første weekend af maj. Svendborg hæderkronede bluesværtshus, Strandlyst holder i december – ligeledes i samarbejde med Svendborg Blues’n’Roots – koncerter med The Blues Overdrive lørdag d. 3. december. Mad Dog Baba & The Tonebones spiller lørdag d. 10 december og d. 17. december spiller duoen Thorbjørn Risager & Emil Balsgaard. Søndag d. 25. december er der Wang Dang Doodle Band.

Nyt fra de danske bluesforeninger
I skrivende stund er det småt, hvad der er offentliggjort af de danske bluesforeningers program i første halvdel af 2012.

B Sharp i Silkeborg slutter sæsonen af d. 9. december med mr. svensk blues, Svend Zetterberg. Allerede nu er sløret løftet for forårets program. Sæsonen starter d. 4. februar, hvor Thorbjørn Risager m. Band præsenterer deres nye plade. Den 3. marts er der besøg af samarbejdet mellem de danske bluesgiganter, H.P. Lange, Hugo Rasmussen og Troels Jensen. Den 24. marts kommer det danske veteranband: Burnin’ Red Ivanhoe og d. 14. april er der besøg af Magic Slim & The Teardrops. Sæsonen sluttes af med Sugar Ray & The Bluetones, feat: Mike Welch d. 28. April.

Odense Blues Cirkel og Dexter i Odense har traditionen tro en række blueskoncerter med lokale navne på programmet i december. Tee Bee & Friends spiller fredag d. 9. december og Working Mojo spiller traditionen tro både fredag og lørdag d. 16. og 17. december. 2. juledag er der lige så traditionelt Steve Ray Vaughan Jam. I det nye år præsenteres Thorbjørn Risager fredag d. 13. januar. På Posten i Odense er der d. 26. og 27. december det traditionelle ”Blues Brothers Souvenir Show”.

Blueskartellet i Horsens har lørdag d 10. december besøg af Muddy Waters søn, Mud Morganfield sammen med Peter Nande Band. Sæsonen afsluttes d. 26. december med juleblues. Forårsprogrammet er endnu ikke klart.

Double Trouble og det Bruunske Pakhus i Fredericia slutter sæsonen af d. 30. december med Bøf & Blues: Buddhas Blues Band og som special guest har de Ken Damkjær fra Øernes Blues Band.

Crossroads i Vejle kan i december lørdag d. 3. præsentere koncert med The Blues Express feat. secret guest star. The Blues Express blev i øvrigt vinder af årets udgave af Møblomania prisen, der hvert år uddeles i Silkeborg. Sæsonen afsluttes d. 26. december med Øernes Blues Band.

Aarhus Bluesforening  har endnu ikke offentliggjort programmet, men har dog annonceret, at året bluesweekend holdes på Gyngen i Mejlgade d. 30. og 31. marts.

Koncerter i vinteren 2011
Tobakken i Esbjerg har d. 15. december besøg af Mike Andersen og har sin juleblues d. 28. december. Ellers er det endnu småt hvad der er offentliggjort af koncerter i foråret 2012.

Der er selvfølgelig stadig blues på programmet hver eneste aften på Mojo i København – En tur til København er aldrig fuldendt uden en tur forbi den legendariske bluesklub i Løngangsstræde. D. 8. dec. er Mud Morganfield med Peter Nande Band på besøg og d. 3.  januar er der besøg af den engelske piano legende Diz Watson. Hold øje med programmet på www.mojo.dk

 

Band og musikernyt
På Copenhagen blues festival uddeles hvert år prisen: ”Årets Danske Blues Navn 2011”.

Prisen gik i år meget fortjent til H.P. Lange – sanger, guitarist og komponist.

H.P. Lange fik prisen for sin betydelige indsats for den akustiske roots og delta blues musik.

Årets prismodtager er født i 1963, og som præstesøn startede han sin musikalske løbebane med at synge i kirkekor. Som 16. årig hørte H.P. blues med guitaristen Matt Murphy og mundharpespilleren Sonny Boy Williamson og var omgående solgt til den akustiske bluesmusik, country blues, delta blues, ragtime guitar og gospel musik, som han har dyrket intenst lige siden.

Fra omkring 1988 kunne han skrive fuldtids professionel musiker på sit visitkort, og med mere end 100 klub- og kirkekoncerter om året rundt om i landet, foruden klubber og festivaler i både Norden, Europa og USA, er han en af de flittigste og mest dedikerede musikere i sin genre.

En rejse til USA i 1994 til Louisiana og Mississippi gav ny inspiration, og han spillede i denne periode fast på flere klubber i New Orleans, og lærte delta blues af bl.a. mesteren John Mooney. Han kom også til at spille i Memphis, og i Mississippi mødte han guitaristen Kenny Brown, som introducerede ham til den specielle bluestradition i de bakkede områder i det nordlige Mississippi. Her spillede han med nogle af stilartens helt store blueslegender som Junior Kimbrough og R. L. Burnside – nogle oplevelser, som har sat sig dybe spor i H.P.’s musikalske udvikling.

Hjemme igen fra USA i 1995 indspillede han sin første CD ”Stop Breakin´ Down”, og siden er det blevet til 8 udgivelser, hvoraf to har vundet The Danish Musik Award (Grammy) for bedste blues/roots udgivelse.

HP Lange optræder meget solo, men har i mange år spillet fast duo med Troels Jensen, af og til udvidet til kvartet med Hugo Rasmussen og Jarno Varsted, som har lavet 3 CD’er, “Take Me Home” i 2002, “Alongside The Blues” 2004, “Change Sometime” i 2007. Seneste udspil er en CD fra 2010 med H.P., Troels og Hugo, “Saturday Night Sunday Morning”, indspillet ved en række kirkekoncerter.

 

I 2006 dannede H.P. sin trio ”The Delta Connection” med Paul Junior på bas og Jens Kristian Dam eller Søren Poulsen på trommer.

Som en ægte ‘bluesman’ graver H.P. Lange sig stadig dybere ned i bluestraditionen, som han fremfører i enkel, rå og upoleret form, dels med egne fremragende kompositioner og tekster, dels med sine trofaste fortolkninger af velvalgte numre fra sydstaternes enorme sangskat fra 1920′erne til nutiden.  H.P. står i dag som en af de stærkeste og mest autentiske udøvere af roots- og bluestraditionen i Danmark og det er derfor en særdeles velvalgt prismodtager.

Thorbjørn Risager fortsætter sit imponerende kvalitetsniveau på sin kommende plade ”Dust & Scratches”, der udsendes i januar. Musikken spænder over soulblues med spændstig hornsektion til low-down, dirty blues som er mere jordbunden end nogensinde. Dust & Scratches er Thorbjørn Risagers 6. album 6. album på 7 år og indeholder 11 selvkomponerede sange – 9 af dem skrevet af Thorbjørn og 2 af det nyeste bandmedlem Peter Skjerning. Pladen er igen produceret af Lars Skjærbæk og pladen vil uden bekræfte Thorbjørns position som en af de stærkeste stemmer i europæisk blues i dag, både ikraft af hans ekstraordinære vokal og originale sangskrivning. Hertil kommer at hans faste band gennem 8 år er branchens måske mest velspillende og tighte lige nu.

The Fried Okra Band er ved at være klar til at indspille sin tredje CD. Bandet spiller nu både som trio i ren Mississippi Hill Country-stil med guitar, guitar, sang og trommer og i en konstellation med sousafon.

Der er også nye plader undervejs med gode danske navne som Shades of Blue, Kenn Lennding og Nalle & his Crazy Ivans.

 

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Lokale annoncerSvendborg
Møllergade 57A

T. 31 59 57 00 

Persondatabeskyttelse! - Få styr på det inden 25.maj
Kontakt: Tove Dahlmann
Certificeret i persondata- sikkerhed
T. 40 25 46 26 

Møllergade 7 - 5700 Svendborg
Tlf: 62 21 06 83


Vestergade 5 - T. 62 20 50 35 
Korsgade 7, Svendborg
Tlf. 62 21 22 11 


Links

Lokale nyheder


  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 

Vestergade 10A - Svendborg
Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php