Uddannelse er vejen frem

31. januar 2012

Uddannelse er vejen frem

 

Svendborg Kommunes Integrationsråd og UU Center Sydfyn afholdt onsdag 25.januar et informationsmøde på Nymarkskolen for forældre og unge med anden etnisk baggrund end dansk.

 

Unge mænd og kvinder fra Vietnam, Sri Lanka, Tyrkiet og  Iran “optrådte” som rollemodeller. De fortalte om deres erfaringer fra erhvervsuddannelser og arbejdsliv og de gav forældre og unge klar besked –

 

UDDANNELSES NYTTER – VÆLG DET DU BRÆNDER FOR – BAK JERES BØRN OP – STØT JERES BØRN I DERES ØNSKER !!!!    

 

Deres budskaber blev understøttet af lokale erhvervslivsrepræsentanter, som fortalte om det lokale og globale jobmarked, og om det nødvendige i at uddanne sig!

 

Forældre, deres børn og unge fra Tyrkiet, Iran, Kosovo, Vietnam, Marokko, Sri Lanka m fl. var mødt op til arrangementet.

 

Der var oplæg fra formanden for Integrationsrådet Siham Christensen, UU vejledere, paneldeltagere og rollemodeller, og en vældig ivrig dialog og spørgelyst udspandt sig   mellem forældre, unge, paneldeltagere og erhvervslivets repræsentanter, hvor der blev tolket på de respektive sprog efter behov.  

 

– En model for et vellykket arrangement, som kan udvikles og yderligere kvalificeres, så vi derigennem kan vi nå endnu længere ud til de unge og deres forældre, som har brug for denne dialog, viden og kontakt,  siger formanden for integrationsrådet Sihan Christensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php