Hvor er skolevejen farlig?

16. marts 2012


Download Skolevejsanalyse

7783 skolebørn skal til tasterne – Hvor er skolevejen farlig?

 

Svendborgs skolebørn og forældre skal i løbet af de næste 2 uger til tasterne. Her skal de svare på en hel masse spørgsmål om vejen mellem skole, fritid og hjem.

 

– De bliver spurgt  om alder og køn, på hvilken skole og klassetrin de går,og om hvordan de kommer i skole og om de bruger cykelhjelm på cyklen, fortæller trafiksikkerhedsmedarbejder Bente Hansen

De skal også tegne ind på et kort, hvordan de kommer til/fra skole og udpege, hvor de føler det farligt eller utrygt at færdes, og hvad årsagen er.

 

Børnene og forældrene får en kode på skolen til spørgeskemaet.  Skemaet ligger på skolernes intranet, på www.svendborgcykelkommune.dk  og på www.svendborg.dk.

 

Alle svarene skal være med til at kortlægge hvor børnene færdes, og hvor det er utrygt og farligt at færdes.

 

Denne spørgeskemaundersøgelse er en første del af en skolevejsanalyse. Resultaterne skal bruges til en samlet kortlægning.

 

– Det er første gang at kommunen spørger samtlige skolebørn om transport til skole. Det er kanonvigtigt at mange går til tasterne. Det giver Svendborg Kommune et godt værktøj til at udpege, hvor der er et stort behov for forbedringen af skolevejen, udtaler trafiksikkerhedsmedarbejder Bente Hansen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php