Masser af ideer til politikerne i Nærdemokratiudvalget

12. marts 2012


Der er masser af gode ideer på bordet til dialogmøderne. 

(Foto: mitsvendborg.dk)


www.svendborgbloggen.dk
 

De gode ideer stod i kø. Det er den korte konklusion, efter at politikerne i Nærdemokratiudvalget netop har evalueret de sidste halvanden års dialogmøder rundt i 19 lokalområder i Svendborg Kommune.

 

Lav en tænketank hvor borgerne kan fungere som sparringspartnere for politikerne. Lav omvendte workshops, som det kreative miljø og erhvervsliv arrangerede for politikerne. Lad borgerne have initiativretten til at indkalde til møder med politikerne. Brug sociale medier i højere grad. Etabler rådgivningskontor ude i lokalområderne, så borgerne lettere kan komme i kontakt med medarbejderne i kommunen.

 

- Det var blot en del af de mange ideer, som vi har fået med fra dialogmøderne med borgerne, fortæller Arne Ebsen, (T), formand for Nærdemokratiudvalget.

 

I forlængelse af dialogmøderne har Nærdemokratiudvalget gennemført en spørgeskemaundersøgelse via Svendborg Kommunes hjemmeside og andre medier. Her svarede 368 borgere.  Ligesom en række borgere har deltaget i fokusgruppeinterview om deres oplevelser med dialogmøderne.

 

- Fælles for alle er, at de har været meget positive overfor vores dialogmøder. Derfor er jeg ikke i tvivl om, at det den vej, som vi skal gå også i fremtiden. Dels får vi mange gode ideer med hjem fra møderne, dels får vi også en række spørgsmål, som vi kan bære hjem til administrationen, og på den måde sikre svar til borgerne, siger Arne Ebsen.

 

Svarene i spørgeskemaundersøgelsen viste, at det var vigtigt med forventningsafstemning i forbindelse med dialogmøderne. Ligeledes var der ros til Borgerkonferencen i Ollerup. Herudover efterlyste borgerne også mulighed for at mødes med fagudvalgene i kommunen.

 

Læs om opsamling og evaluering på dialogmøder her

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Lokale annoncer


ÅBNER SNART I TINGHUSET!
Find os også på Facebook

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 


Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php