Skårupskolen er nu Cittaslow certificeret

26. marts 2012


Forstander på Skårupskolen Birthe Hay Sørensen med en håndfuld elever og det fine Cittaslow-bevis.


Skårupskolen er netop certificeret som landets første Cittaslow skole. Og ikke nok med det. Skolen blev også tovholder og medarrangør af Cittaslowdagen, der holdes sidst i september.

 

Skårupskolens elever går i de næste par uger igang med at etablere skolehaver, der skal passes de næste mange måneder. Og det er selvfølgelig disse afgrøder, der skal indgå som en del af en Høstfest, hvor Cittaslowdagen fejres.

– Vi drømmer om at lave et samarbejde med andre skoler og daginstitutioner i nærområdet, hvor vi kan tilbyde dem et stykke jord og åbne vores skole for børn og unge, og samtidig inddrage vores unge I et pædagogisk arbejde, der skal styrke deres samarbejds- og kommunikationskompetencer, udtaler Birthe Hay Sørensen, forstander på Skårupskolen. 
 


Læs også: 
Skårupskolen hjælper unge med ondt i livet

Skårupskolen står overfor strukturændringer og skal over sommeren omdannes fra husholdningsskole til Fri Fagskole, hvor fokuseres på at målrette eleverne, så de bliver klar til deres ungdomsuddannelser. Skolen fungere som en kostskole med ca. 45 elever, hvor eleverne bruger et år på at tage en 9. eller 10. klasse, samtidig med at de i en sund hverdag forberedrer deres faglige standpunkt og styrker selvværdet og lysten til uddannelse gennem gøremålsundervisning, der kobler det faglige til det praktiske.

Som del af skolens strukturændring oprettes der til august en Grøn Linje, der hedder Parat til Erhvervsuddannelse med Dyr og planter. Her er det meningen, at eleverne gennem gøremålsundervisning skal klargøre sig til videreuddannelse som f.eks. anlægsgartner, landbrugsuddannelser, blomsterbinder, dyrepasser, veterinærsygeplejeske etc.

Undervisningen skal hovedsagelig foregå udendørs samt i nyindrettede lokaler, som står klar til skolestart 12/13.

I forvejen er Skårupskolen beliggende i naturskønne omgivelser og har en aktiv hestelinje med islandske heste.


Hvorfor bliver Skårupskolen Cittaslow-certificeret?

Som gammel husholdningsskole har vi lange traditioner for at undervise elever i smag- og ernæringslære. Vi har en aktiv kostpolitik, der værdsætter måltidernes sammensætning og der lægges vægt på, at et måltid bygger på holdninger og værdier, som giver elever tryghed og mod til at prøve nye smage og udvikle deres kostrepertoire.

Skårupskolen anvender så vidt muligt økologiske produkter og økologi indgår som vigtigt punkt i undervisningen.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php