By og Land- Sydfyn går til kamp mod nye informationsskærme

7. maj 2012


Den nyopsatte informationsskærm på Johannes Jørgensensvej vækker bekymring hos By og Land- Sydfyn

(Foto: Mogens Victor Andersen)

Læserindlæg indsendt af By og Land-Sydfyn v. Mogens Victor Andersen (best.medlem) og Rudi Rusfort Kragh (formand).

 

Visuel forurening på Johannes Jørgensens vej

 

Det er med stor undren vi kan konstatere, at der er opsat en ca. 4 meter høj lysende og meget markant reklamesøjle på Johannes Jørgens Vej over for SG-hallen.

Det er et absolut fremmedelement i byen og så markant, at vi på det kraftigste må tage afstand fra dette. Vi er allerede i byen plaget af de busskure der opsættes over alt, med store belyste reklamer. Det er også forstyrrende elementer i byens udtryk. De har så til gengæld en funktion, som lægskjul for ventende passagerer, men de voldsomt belyste reklamer flytter fokus fra byen/naturen og kulturen til et rent kommercielt forbrugerfokus.

Billedet i dagslys viser, hvor voldsomt dominerende en sådan reklamesøjle er og sammen med busskurreklamen, bliver de så markante elementer, at vi må advare mod at fortsætte en forurening af byens udtryk ved at tillade denne form for skiltning.

Søjlen vil med sit skarpe lys fjerne fokus fra trafikken og dermed være til gene og fare for trafikanterne. Det er altså også på den led, en trafikal sikkerhedsrisiko.

Vi kan håbe på, at denne lysende reklamesøjle er en forsøgsopstilling, og derefter opgives.

Det vil bidrage til forringede oplevelser i det offentlige rum hvis disse tiltag udvides til flere steder, i Svendborg og i landsbyerne. Som markante fremmedelementer, der kraftig fokusering på sit eget budskab og ikke på nogen måde bidrager til oplevelse af by, byens huse, natur eller kultur, må vi kraftigt anbefale, at der ikke opsættes flere.

Vi vil også kraftigt henstille, at den på Johannes Jørgens vej opstillede søjle fjernes.

Vi ønsker ikke denne type indslag i gadebilledet og ej heller på byens udfald og indfaldsveje.

5 svar til By og Land- Sydfyn går til kamp mod nye informationsskærme

 1. 7. maj 2012 at 14:24

  Sig mig hvor længe skal Svendborg hærges af en flok “maskinstormere”?

 2. Kim Hansen
  7. maj 2012 at 20:33

  Umiddelbart kan jeg nu heller ikke se det store problem i informationsskærme i byen. Så længe de ikke ødelægger udsigten til det smukke, så har jeg ingen problem heri.

 3. Lars jacobsen
  14. maj 2012 at 16:01

  Har selv undret mig over der pludselig kom sådan en reklamesøjle. Måske fordi man vil efterligne storebror Odense’s påhit med lign. reklamer hele vejen ind ad Ørbækvej. Køn er den ikke, og det er da vist kun fordi det er kommunen selv der har stillet den op det er tilladt. Alle andre må jo ikke reklamere på den måde. Kan huske debatten om facadefarver og vinduesudseende mm på butikker, størrelsen på Mc D’s og Storcenterets skilte. Ligeledes med de reklame/til salg skilte på marker for “facadejord” (hvad det så end er …) De er vist heller ikke tilladt. Kan ihverttilfælde huske det gamle Fyns Amt havde folk til at køre rundt at checke “ulovlige” vejskilte og reklameskilte i det åbne land.

  Få det væk !

 4. Kenneth Rasmussen
  14. maj 2012 at 16:09

  Vi kunne jo også opsætte et enkelt skilt ved indkørslen til byen hvor der blot står: ´Velkommen til Svendborg – her stopper alt udvikling´.

  Stop nu dette snæversyn. Det er helt ok med retningslinier for hvor store skilte og bannere i byen må være, samt farver på facader osv. Men nu skal vi jo også passe på, at vi ikke skræmmer folk væk med restriktioner om ditten og datten. Det er fint at vi har foreninger som By og Land som passer godt på vores smukke by, men pas nu på at kæden ikke ryger for hurtigt af. Jeg kan ihvertfald ikke se, at informationsstanderen ved SG Hallen generer noget eller nogen.

  Tak for et godt debatforum.

  VH.
  Kenneth

 5. Finn -Allan
  19. maj 2012 at 20:45

  By og land bør skifte navn til – Svendborg imod alt.
  Kom ind i kampen vi lever i 2012, der findes nu moderne oplysningsskilte og andre vederstyggeligheder.
  Mvh. Den ultra moderne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php