Trafiksundhed – vuffor d?

17. maj 2012

 

Med hjælp fra et gadekryds skal eleverne i 6. klasse i Svendborg Kommune dyste om at være bedst til trafiksundhed. I denne uge sættes der fokus på, at eleverne skal lære at cykle selv, så de kan blive både trafiksikre og sunde.

 

Download 10 gode trafikråd

Download folderen Trafiksundhed

 

Trafiksikre og sunde 6. klasser
Trafiksundhed er et sammensat ord af trafiksikkerhed og sundhed. Med kampagnen ‘Trafiksundhed – vuffor d?’ sætter Svendborg Kommune fokus på, at 6. klasserne skal være både trafiksikre og sunde.

 

– Mange 6. klasser skal efter sommerferien begynde på en ny skole, i en ny klasse eller have nye kammerater fra andre skoler. Mange børn får derfor længere til skole eller til deres kammerater. Med kampagnen vil vi gerne understøtte, at børnene lærer at færdes sikkert i trafikken på cykel. Samtidig ønsker vi, at alle børn bevæger sig 60 minutter om dagen, som Sundhedsstyrelsen anbefaler. Cykling er en god måde at få sin daglige motion på – både for børn og voksne, siger Masoum Moradi (løsgænger), formand for Sundheds- og Forebyggelsesudvalget i Svendborg Kommune.

 

Med hjælp fra et gadekryds!
Alle 6. klasses elever får i denne uge udleveret en ”goodie-bag”, som bl.a. indeholder et hæfte med sjove opgaver, gode råd om trafiksikkerhed, fakta, huskeregler, cyklistprøven mm. Fra start til slut følges eleverne af kampagnens maskot, hunden Vuffor – et vaske ægte gadekryds, der har lidt svært ved at færdes i trafikken, og derfor behøver lidt hjælp.

Løser man opgaverne i hæftet kan man deltage i en konkurrence om flotte præmier, bl.a. en cykel fra Kildemoes og Fri Bikeshop Svendborg. Derudover trækkes der lod om præmier til hele klassen. Som førstepræmie byder Wild Life Kurser – med jægersoldat Jesper Nielsen i spidsen – på et 2-3 timers tempofyldt arrangement for vinderklassen, hvor udgangspunktet er sikkerhed og samarbejde. Anden pladsen er en actiondag på Brandskolen. Indholdet forbliver en hemmelighed, men det bliver bestemt ikke kedeligt! Forældrene får også en lille pose med bla. trafikråd som magneter til køleskabet. 
 

 

6. klasser kan selv!
Når man går i 6. klasse kan de fleste cykle selv. Rådet for sikker trafik har derfor lavet en elektronisk cyklistprøve, som alle 6. klasser i Svendborg Kommune bliver opfordret til at lave. Til prøven skal man både kunne bestå en teoriprøve og en praktisk prøve i trafikken. De to bedste fra hver klasse kan herefter deltage i en cyklistfinale, som holdes den 12. juni på Vestre Skole. Cyklistfinalen afholdes i samarbejde med Politiet.

Læs mere om finale-arrangementet på www.svendborgcykelkommune.dk
Læs mere på 
www.svendborgcykelkommune.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php