Tidsmaskinen Højestene

1. juni 2012

LEDER mitsvendborg.dk – MAGASIN, juni 2012 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør, mitsvendborg.dk

 

Det er vanskeligt at forklare, hvad det lige er, som sker, i det øjeblik trosserne forlader pullerterne på M/F Højestene, og man om bord på færgen stødt og sikkert bevæger sig i direkte kurs mod øerne Drejø og Skarø. På en eller anden måde er det samme fornemmelse, som når græsplænen lige er slået, og man kan nyde den velfortjente pilsner, mens man betragter det færdige resultat. Kroppen falder helt til ro – nærmest i dvale.

Jeg befinder mig i en tidsmaskine på vej tilbage i tiden. Tidsmaskinen Højestene. For når færgen har slået kajen på Drejø, og cyklen roligt triller henover broklappen og ind på øen, så er man straks i en helt anden tidsalder. Her er ingen jagt på parkeringspladser, kø ved kassebåndet eller overfyldte sæder i bybussen. Næ, her ånder fred og ro, harmoni og fordragelighed.

Drejø er 5 km lang og 2 km bred, og her bor 69 mennesker. De første hilser jeg på på vejen fra færgehavnen og op til Drejø By, som ligger lige i centrum af øen. Jeg passerer en ældre Massey Ferguson-traktor på vejen, som jeg umiddelbart vil skønne til at være fra starten af 70´erne. Føreren hilser på mig med et kort nik med hovedet, mens traktoren prutter videre ned af vejen. Det fik mig til at tænke på historien om amtsprovsten, der for 200 år siden besøgte Drejø og beskrev sine gode oplevelser for en af øens ældste, der replicerede:

“Én mil til Tåsinge, én mil til Fyn og én mil til Ærø – herregud, at dog Drejø sådan er lagt midt i verden!”


Lidt nord for Drejø ligger Skarø. Her lever blot 38 beboere, og med sine to kvadratkilometer kan øen spadseres rundt på ganske kort tid. Men hvem har travlt, når man er på øerne?
Skarø har været landskendt siden 1974, hvor øen fik sin første ø-lejr – og de har været der siden. I dag har Skarø både en musikfestival og en øko-is, som hver uge nydes så langt væk som i Singapore. Men det kan du læse meget mere om inde i magasinet.
Efter en yderst velsmagende og speciallavet signatur-is, lavendel-is til Egeskov Slot fra Is fra Skarø, og en forsmag på årets Skarø Festival i frugthaven sammen med festivalarrangør Lasse Bekker går turen tilbage mod tidsmaskinen Højestene, som afgår på dagens sidste overfart mod fastlandet. Ventetiden nydes i selskab med lyden af stilheden kun krydret af kvidrende ællinger, som boltrer sig kåde og næsten ny-udklækkede i strandkanten. Vidunderlige Skarø!

 

God fornøjelse og god sommer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php