Delikatessebutikken i Bagergade

2. juni 2012


Ann Martinussen tog fra Thy over en ostebutik i Edinburgh, Skotland til Den Gamle Butik i Bagergade.
(Foto: mitsvendborg.dk)


Tilfældet fik Ann Martinussen til at åbne “Den Gamle Butik” netop i Svendborg, men efter fire år sælger butikken stadig importerede fødevareprodukter med succes.

 

AF JENS SCHNABEL
jensschnabel@hotmail.com

 

Kaffe, kiks og karamel. Sennep, salt og suppe samt chokolade, charcuteri og chutney. Det er nogle af de mange forskellige fødevareprodukter, man kan finde i det lille karnaphus dekoreret med gamle æblekasser, der giver indtryk af at træde ind i fortiden.

– Der har faktisk altid været butik her. Engang var Bagergade hovedstrøget i Svendborg, forklarer Ann Martinussen om årsagen til, at hun kaldte sin forretning “Den Gamle Butik”.

Ann Martinussen er oprindeligt fra Thy, men har en fortid som bestyrer af en ostebutik i Edinburgh, Skotland. Det gav hende idéen til at skabe sin egen forretning i Danmark, som hun mente manglede delikatessebutikker. Idéen var dog vigtigere end selve stedet, så det var lidt af en tilfældighed, at butikken åbnede netop i Svendborg i 2008.

– Jeg var rundt i flere forskellige jyske byer og se. Jeg kørte ret tilfældigt til Svendborg og var egentlig på vej ud igen, fordi vi syntes, byen var lidt sjovt bygget op. Vi kunne ikke rigtig finde ud af, hvor restauranterne og det hele var henne. Så kom jeg kørende udenfor, så huset her og blev vanvittigt forelskede i det med det samme, husker Ann Martinussen.

 

Kvalitet og kundeservice i fokus
Produkterne i Den Gamle Butik kommer primært fra franske producenter. Der er eksempelvis mange franske vine. Men belgisk øl og Amarone fra Italien er også i sortimentet, mens der samtidig sælges omkring 125 slags te. Egentlig er kriteriet for de valgte varer, hvad Ann Martinussen selv synes om kvaliteten. Hun har selv smagt på det hele og tager hvert år på messe i Paris for at se nye produkter og pleje netværket.

Butikkens fokus på kvalitet afspejles også i kontakten med kunderne, da mange køber produkterne som gaver, hvorefter modtageren helst skal komme og købe mere.

– Jeg bruger meget tid på at høre, hvem der skal have gaven. Jeg langer ikke bare noget over disken, siger Ann Martinussen og forklarer, at dialogen med kunderne ofte handler om at spørge ind, så hun rammer plet med det, hun sælger. Det har givet et nært forhold med mange kunder. Desuden er kundekredsen bred, fra små piger der køber te, til kunder på 87 år, samt kunder der kommer fra Odense, Sønderborg og København.

Foruden at drive butik sælger Ann Martinussen også engros til andre butikker, da hun er eneforhandler i Danmark af de varer, hun finder på messerne. Det betyder også, at nogle varer kun kan købes i Den Gamle Butik.

 

Svendborgs bedst bevarede hemmelighed
Ann Martinussen har haft en god oplevelse, siden forretningen åbnede i Svendborg for fire år siden.

– Svendborg er en fantastisk by. Det er dejligt at bo, hvor der er vand og åbne vidder. Selve byen har også tiltrukket mig, fordi der er et pulserende liv. Der er mange kreative mennesker. Jeg er blevet taget rigtig godt imod, og folk har været glade for produkterne. Jeg var jo også lidt spændt på, om der var et klientel til feinschmecker gourmetvarer i Svendborg. Men det synes jeg, der er, vurderer hun i dag.

Hun undrer sig dog mest over, at svendborgenserne synes, butikken ligger langt væk.

– Jeg plejer at sige med et smil, at vi er Svendborgs bedst bevarede hemmelighed. Det er lidt sjovt, fordi turisterne altid finder os, siger hun og forklarer det med, at svendborgenserne er vant til at færdes i en vis del af byen i stedet for ved Mølledammen og Bagergade. Især, når de handler.

Foruden Den Gamle Butik er Ann Martinussen i gang med at åbne egen café i privathjemmet ved siden af butikken.

– Det bliver Svendborgs mindste og mest hyggelige café. Den kommer til at hedde Kafé Karnap, forklarer Ann Martinussen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php