En velbevaret hemmelighed – lidt endnu

3. juni 2012


(Foto: fagfotografen.dk)

Tønder og tovværk, gamle sejl, solide bjælker og store portåbninger ud mod vandet. Maritimt Center rummer det hele.

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Kun få er klar over, at Maritimt Center på havnen hvert år er vært for en række store og små erhvervsarrangementer. Det er dage, hvor søulkene i røjsere og store sweatre viger pladsen for mødedeltagere i jakkesæt, og det er netop den uforfalskede maritime atmosfære, der gør stedet til noget særligt.

 

– Når firmaerne kommer til os, har de allerede holdt massevis af møder på landets store hoteller. De har været på de smukkeste herregårde og de mest luksuriøse konferencesteder, og alligevel oplever vi, at det fejer benene væk under dem, når de træder ud i vores pakhus. Her er tønder og tovværk, gamle sejl, solide bjælker og store portåbninger ud mod vandet. Den dag i dag kan de fornemme, hvordan der blev lastet og losset, når skibene lagde til udenfor, og det giver stedet en ganske særlig stemning, der ikke findes ret mange andre steder, fortæller Hanne Bourgeat fra Maritimt Center, der gennem et par år har haft en tæt kontakt til mødeplanlæggere fra hele landet.
– Det overrasker dem altid positivt, at selvom pakhuset stort set står, som da det blev bygget i 1873, kan vi sagtens rigge det til med internet og projektor, scene, lys og lyd. Vi kan have op til 200 konferencegæster og omkring 160 spisende gæster, og sidst, men ikke mindst, er der jo den mulighed at kombinere det faglige indhold med en sejltur på de gamle træskibe, fortæller hun.

 

For fulde sejl
I 2011 var årets største firmaarrangement, da Novo Nordisk inviterede 190 medarbejdere fra hele verden til Svendborg. Fem skonnerter lå klar uden for pakhuset, så da formiddagens fælles oplæg var vel overstået, tog alle mand på en tre timers sejltur i Det Sydfynske Øhav. Sejlene blev sat ved fælles hjælp, alle fik vind i håret, og Restaurant 5 havde leveret sandwich til frokosten om bord. Da skibene atter lagde til kajs, havde de ansatte
i Maritimt Center indrettet pakhuset med messestande, som de forskellige landes delegationer skulle cirkulere imellem, alt imens de forsynede sig med kaffe, the, frugt og kage. Sent på eftermiddagen blev hele selskabet hentet i busser og kørt til deres hotel.

– Det er altid sjovt at sætte alle sejl til, fortæller Hanne Bourgeat, der igen i år har flere store arrangementer i kalenderen.  – Vi er stolte over, at vores pakhus trækker gæster til langvejs fra, der overnatter på byens hoteller og får leveret maden fra de lokale restauratører. Det kommer hele byen til gode, og i den kommende tid vil vi gerne arbejde endnu mere målrettet på at udvikle den del af Maritimt Centers aktiviteter, siger hun.

 

Private fester i pakhuset
Det er dog ikke kun virksomheder og mødeplanlæggere, der kan leje sig ind i Maritimt Center. Hvert år fra maj til oktober danner pakhuset en stemningsfuld ramme om mange runde fødselsdage og bryllupsfester. I 2011 blev et par viet på kajen, inden festen fortsatte i det smukt pyntede pakhus. Et andet brudepar holdt receptionen på en af de flotte, tremastede skonnerter for siden at rykke ind i pakhuset, hvor de spiste middagen og festede til den lyse morgen. 

Hvis du vil høre nærmere om leje af pakhuset, kan Maritimt Center kontaktes på tlf. 6375 9491 eller maritimbooking@udviklingfyn.dk   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php