Svendborg Kommune har sporet alt sit vejinventar

31. maj 2012

Svendborg Kommune har sporet alt sit vejinventar

 

Affaldsspande, affaldsspande, hvor er I? Det spørgsmål stiller Svendborg Kommune ikke længere sig selv, efter kantpæle, vejbrønde, hegn, rabatter, græsplæner, planter, busskure – og affaldsspande – er blevet registreret med GPS. På sigt kommer det til at betyde større besparelser for vedligeholdelsen af veje og grønne områder.

 

– Vi har brugt moderne teknologi til at få registreret alt vores vejinventar. Så vidt jeg ved, at vi de eneste i Danmark, der har benyttet os af metoden til alle elementer, fortæller ingeniør Bo Benedictsen-Nislev fra Miljø og Teknik i Svendborg Kommune.

 

– Det får en kæmpe betydning for vores daglige arbejde. Én ting er at fortælle vores entreprenører, at de skal klippe vores hegn. Noget andet – og meget vigtigere – er at kunne fortælle præcis hvor hegnet ligger, hvor langt det er osv. Dvs. vi kan nu beskrive opgaven meget mere præcist – og det har stor betydning for prisen. Vi vil jo som udgangspunkt gerne have lavet arbejdet så billigt som muligt, slutter Bo Benedictsen-Nislev.

 

GPS-registreringen startede i 2009, og næste trin i projektet er nu at få registreret drænledningerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php