Elektroniske terninger for dovne drenge og stille piger

29. juni 2012

De har læst engelske vejledninger. Skruet og svejset komponenter og lodninger til elektroniske terninger. Og de har alle sammen været meget begejstret for undervisningen i naturfag på Nymarkskolen.

Fire 8.klasser på Nymarkskolen i Svendborg har i foråret deltaget i et projekt om virksomhedssamarbejde i naturfag. Undervisningen er en del af et europæisk projekt InGenious, hvor formålet er at eleverne i højere grad skal få øjnene op for naturfagene gennem et samarbejde med virksomheder.

Naturfagslærer Lotte Vett står sammen med sin kollega Anders Ecklon for undervisningen i naturfag på Nymarkskolen. Hun er ligeledes en af de ti lærere fra Danmark der er med i det europæiske projekt.

– Vi er godt i gang med at etablere en stærk naturfaglig kultur på Nymarkskolen, og et af de områder vi arbejder på er virksomhedssamarbejde. Derfor var det oplagt at deltage i InGeniousprojektet, som netop sætter fokus på samarbejde med erhvervslivet, fortæller Lotte Vett.

Efter sommerferien skal hun undervise i 9.klasserne på Nymarkskolen, hvilket betyder, at i alt otte 9. klasser med 150-160 elever får mulighed for at deltage i undervisningsforløbet, hvor eleverne kan vælge mellem en række projekter.

– Det er mit håb, at vi i endnu højere grad kan få skabt kontakt til virksomhederne i Svendborg-området. Det vil være til gavn for både dem og eleverne, siger Lotte Vett.

Hun peger på, især den engelsksprogede dimension i undervisningen som et plus for eleverne. Her oplever de, at selvom de ikke umiddelbart forstår de enkelte ord og faglige begreber, så får de en fornemmelse af, at man kan læse omkring de ukendte ord og forstå helheden.

– Det var helt tydeligt en positiv oplevelse for eleverne. Både de dovne drenge og de stille piger fik alle sammen noget ud af undervisningen. Selv om det ikke var alle terninger, der virkede til sidst, gav flere af eleverne udtryk for, at de gerne ville have flere timer af den slags, siger Lotte Vett.

Flere oplysninger om InGeniousprojektet kan du finde via disse link:

http://www.ingenious-science.eu/web/guest/home

http://www.formidling.dk/sw50272.asp

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php