Piben har fået en anden lyd

30. juni 2012


(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Udstillingen: ”Piben har fået en anden lyd. Piberygninens kulturhistorie.”

Åbner tirsdag den 3. juli kl. 12.00 på Anne Hvides Gård, Fruestræde 3, Svendborg

 

Piberygning er den oprindelige rygeform her til lands, og Danmark var længe en af klodens mest piberygende nationer. Nu er piberygningen på vej ud. Rygere generelt er jaget vildt, og den sidste piberyger kan snart udstoppes? Det er sikkert godt for levealderen, men det er måske skidt for videnskaben, for kreativiteten og for hyggen – og så afgjort en trussel mod kulturarven. Efterhånden som røgsløret letter, kan vi se, hvor meget rygning har betydet i vores kultur, og vi kan undre os over, hvor positivt betragtet rygning – og ikke mindst piberygning – har været til de fleste tider.

 

Denne almindelige undren over tidernes omskiftelighed er ofte baggrunden for et udstillingsinitiativ. Der er dog også mere umiddelbare grunde til, at Svendborg Museum har lavet en udstilling om piberygning: Museet har en af landets fineste og mest omfattende pibesamlinger; byen huser en af landets få fabrikker for pibetobak og mange af de pibemagere, Danmark er kendt for, har eller har haft hjemme på Sydfyn.

 

Efter udstillingsåbningen gennemfører Sydfyens Pibelaug en uformel konkurrence i langtidspiberygning. Alle piberygere er velkomne til at deltage.

 

Med venlig hilsen

Adam Wagner

Svendborg Museum

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php