Besejret af udviklingen

30. juli 2012


(Foto: Jes Hansen)

LEDER mitsvendborg.dk – MAGASIN, august 2012 
AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør, mitsvendborg.dk

’Du kan ikke sidde der. Det er Pouls plads, og der har han siddet de sidste 14 år.’

Det er den første dag på min nye arbejdsplads, og jeg kender ikke et øje bortset fra værkføreren, som jeg havde været til samtale hos en uges tid inden. Han var kørt hjem til frokost – ligesom han altid gjorde det præcis ti minutter i tolv hver dag.

Lidt usikker på forholdene og rutinerne finder jeg en anden plads i frokoststuen, hvor jeg kan spise madpakken. Der bliver snakket rundt om bordet. Erik skal have klippet hækken her i weekenden. – Det skal jo gøres inden pinsen, siger han og understøttes hele vejen rundt.

Senere på dagen er jeg på min første opgave ude i byen med Finn. Han har ligesom Poul og Erik været på arbejdspladsen i rigtig mange år og har også sin faste plads i frokoststuen. 

Vi skal ud til fru Petersen, som ifølge Finn er en lidt vanskelig kunde.

– Hun vil som regel have os til at lave mere, end der står på arbejdssedlen, men vi holder os altid kun til det, vi skal – og ikke mere, siger Finn bestemt.

 

– Og så længe vi ikke får nogen klager, så må det jo være, fordi vi gør arbejdet godt nok, tilføjer han.


Årene går deres vante gang i virksomheden. Jeg har fået min faste plads i frokoststuen og sørger for, at hækken er klippet inden pinsen – hvert år.
Men pludselig en dag så sker der noget!
Tiderne gør, at virksomheden bliver nødt til at tilpasse sig for at kunne være konkurrencedygtig. Ledelsen omstrukturerer, medarbejderne kommer på efteruddannelseskurser, og nye arbejdsgange indføres.

Panikken sætter ind!
Medarbejderne er slet ikke klar til forandringer – og da slet ikke nu, hvor det hele jo gik så godt med de sikre faste rutiner og daglige arbejdsmønstre.
Hvorfor nu alt det her nye og usikre?

Den lille virksomhed blev hurtigt agterudsejlet af konkurrenterne. Arbejdspladsen havde bevæget sig ind i en blindgyde og måtte se sig besejret af udviklingen. Den ville ikke følge med.


Havde Poul rykket en plads i frokoststuen for den nye medarbejder, var hækken blevet klippet uden for det faste tidsmønster, eller var fru Petersen ikke blevet betragtet som en vanskelig kunde, så kunne arbejdspladsen måske have været her i dag.


Download mitsvendborg.dk – MAGASIN i venstre side her på bloggen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php