Folkeliv i bymidten skaber en symbiose

22. august 2012

 
(Foto: mitsvendborg.dk)

Ole Østergaard har gjort det i Aarhus, hvor å-gennembruddet er en succes

 

AF PER VINCENT
pervincentmail@gmail.com

 

– Det er et fantastisk initiativ og en rigtig tanke.

Sådan siger Ole Østergaard. Han er forhenværende stadsarkitekt i Aarhus, nu bor han i Troense og tager aktivt del i debatten om udviklingen i Svendborgs bymidte.

Han mener blandt andet, at det er en god ide at tage de forskellige byrum op til revision, og at der ligger et stort potentiale i udvikling og ombygning af Torvet og Lilletorv, Ramsherred og et stisystem til havnen.

 

Se til Aarhus
– Det er klart, at der er en symbiose mellem byudvikling og forretningslivet, sådan er det altid. Jeg har blandt andet været med til at gennemføre to store projekter i Aarhus: fritlæggelsen af åen igennem byen, som virkelig har skabt folkeliv i centrum, og bygningen af Bruuns Galleri bag banegården. Selvfølgelig strittede forretningerne imod, alt hvad de kunne. De frygtede for deres liv, hvis ikke kunderne kunne parkere lige foran hoveddøren. Det samme gjaldt, da vi lavede gågaden, men se så: Netop i kraft af symbiosen kom der nu endnu flere mennesker i Aarhus´ bymidte, og Bruuns Galleri har styrket forretningslivet i gaderne omkring. Der er en indbygget selvforstærkende virkning ved at lave den slags projekter. Og byen bliver oven i købet kønnere af det, siger Ole Østergaard.

 

Respekter topografien
Selv om Ole Østergaard generelt er begejstret for selve ideen, har han også sine tvivl.

– Jeg er slet ikke overbevist om det positive i at lave et sti-gennembrud midt i Møllergade. Man vil fjerne ”Rob Roy”-værtshuset, og det er et fejlskud, synes jeg.

Ole Østergaard mener, at det efterlader resten af Møllergade som en slags appendix, hvis man fører folk fra Ramsherred og Krøyers Have hen over Torvet og så bare 25 meter op ad Møllergade.

– Det handler om at respektere byens topografiske forudsætninger og så lave byudviklingen derefter. Der er masser af potentiale i den fjerne ende af Møllergade, og i øvrigt er der jo flere muligheder for at komme fra by til havn. Krøyers Stræde, Klosterstræde, Ribers Gård, Hulgade, og nede ved Mølledammen kan man komme igennem. Et nyt gennembrud ved ”Rob Roy” fører folk lige ned i det nye TrafikCenter, understreger Ole Østergaard.

 

De historiske spor
Bymidten skal vitaliseres og moderniseres, så den kan blive en katalysator, og Ole Østergaard er klart tilhænger af projektet.

– Vi skal være glade for, at det bliver gjort, men man skal huske ikke at bryde den historiske struktur, mens man gør det. Hvis man fjerner de historiske spor, er man blind, og man gør fremtiden blind, så jeg er slet ikke overbevist om, at ”Rob Roy”-gennembruddet er den rigtige løsning, når man ser på helhedsbilledet, siger Ole Østergård.Ole Østergaard er tidligere stadsarkitekt i Aarhus. Han er medlem af bestyrelsen i By og Land Sydfyn og deltager aktivt i debatten om Svendborgs udvikling.

(Foto: mitsvendborg.dk)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php