Kun skibsfører? Eller skibsfører og ”sundhedsleder”?

26. september 2012

Download folder til seminar

 

Gratis seminar for studerende og sejlende på SIMAC i SvendborgHvordan løfter vi skibsførerens kompetencer, så han eller hun klædes på til at blive en moderne ”sundhedsleder”?


Det er gratis at deltage, og seminaret er for studerende på de maritime uddannelser samt sejlende skibsførere og sætteskippere m.fl.. Målet er at klæde nuværende og kommende skibsførere på til jobbet som ”sundhedsledere” ved at sætte lys på udfordringerne og kortlægge skibsførerens ansvarsområde, når det gælder sundhed om bord. På programmet er der oplægsholdere fra søfarts- og/eller sundhedssektoren, der giver deres indspark til debatten om ”sundhedsledelse” til søs.

Fordi skibsførerens uddannelse har spot på ledelse, er det svært at komme uden om rollen som forbillede. Men er det ensbetydende med at skibsføreren også skal gå foran inden for sundhed? Sundhedsledelse er et værktøj til at klargøre roller og sætte indsatsen i system, så alle kan finde sine ben at stå på, når skibsfarten skal føres ind i et sundere spor.

– På SIMAC vil vi gerne klæde vores studerende godt på, så de i fremtiden kan gå forrest som gode eksempler. Vi mener, det er vigtigt at leve sundt på arbejdspladsen, og vi betragter faktisk projektet om kost og ernæring som en del af den overordnede sikkerhedskultur. En sund besætning kan være medvirkende til at øge sikkerheden om bord, og derudover kan sundhed også gå hen og blive et konkurrenceparameter, der kan aflæses direkte på bundlinjen, siger Jesper Bernhardt, Direktør på SIMAC.


Dette seminar kan hjælpe med at identificere nogle af de områder, hvor danske maritime uddannelsesinstitutioner kan sætte ind med undervisning i ”sundhedsledelse” og dermed sikre nødvendige og meget efterspurgte kompetencer hos fremtidens skibsførere. Seminaret er et led i projekt NEPTUNE, som har fået tilskud fra Den Danske Maritime Fond.


TID:
11. oktober 2012 kl. 9-17. STED: SIMAC, Den Store Sal. TILMELDING: Senest 1. oktober 2012 på www.tuneupyourseahealth.com  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php