Verdens nordligste jægere

27. september 2012

Se dokumentarfilmen af Staffan Svedberg

Torsdag d. 4. oktober kl. 19-21 på Naturama

Naturama viser Staffan Svedbergs film om jægerne i Siorapaluk på Grønland. Staffan Svedberg er filmfotograf og har gennem 30 år besøgt byen Siorapaluk af seks omgange, hvor han har levet sammen med jægerbefolkningen og filmet deres hverdag. Filmen viser spændende jagter på sæl, hvalros, isbjørn og moskusokser, men har også fokus på klima- og kulturændringer i jægersamfundet. Hvad sker der med dyrene, når polarisen smelter? Hvad sker der med jægersamfundet, når der kommer TV, telefon og Internet?

 

Bygd med 65 indbyggere
Siorapaluk er den nordligst liggende naturlige bygd i Grønland med 65 indbyggere, som primært lever af jagt og sælfangst. Bygden har egen skole, kapel, butik, varme- og elektricitetsværk. I 2011 fik bygden fint besøg, da Regentparret kom til kaffemik. Vejret har drillet de tre andre gange, hvor et besøg har været programsat. Efter dokumentarfilmen vil der være et oplæg om fangerkulturen. Grundet sygdom kan Staffan Svedberg desværre ikke selv være til stede.

 

Billetpriser
Prisen er 75 kr. pr. person inkl. kaffe og kage. Billetter til foredraget sælges i Naturamas billetsalg tirsdag-søndag kl. 10-16. Billetter kan også reserveres på T 6221 0650

 

www.naturama.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php