Åbent hus på Skårupskolen – Skårup Fri Fagskole

29. september 2012


Lærer Mette Toft og elev Sanne Ramsgaard rider hestene hjem fra Økologisk Høstmarked, hvor Skårupskolen var medarrangør

 

Skårupskolen åbner dørerne for interessede den 30. september 2012.

Samme dag hvor efterskolerne også holder åbne huse. Den tidligere husholdningsskole er nu under skoleformen De Frie Fagskoler, som er et relevant 10. klasses tilbud under kostskoleformen. Tilbuddet er for normaltbegavede unge mennesker, som har brug for et alternativ til de store efterskoler. På Skårupskolen er der max 50 elever og det giver mulighed for at opleve fælleskab og nærvær på en anden måde end på de store skoler. Man skal være fyldt 16 år eller have afsluttet 9. klasse og da der ingen øvre aldersgrænse er, er eleverne typisk mellem 16 og 19 år.

 

På Skårupskolen kan man afslutte skoleåret med prøver på FS10 og FSA-niveau, og som det eneste sted i landet, kan man tage De Frie Fagskolers Basisprøve, FSB, som er en prøve i dansk, engelsk og matematik som tager udgangspunkt i de faglige krav som erhvervsskolerne stiller. Det vil sige, at de matematiske færdigheder er praktiske og de danskfaglige sigter primært efter rutine i faglig læsning og analyse. Ca. 15 % vælger denne prøveform, mens 75% sigter mod en af folkeskolens afgangsprøver.

 

Skårupskolen har et særligt tilbud til elever med brug for rutiner i sociale færdigheder, og har derfor hvert år en håndfuld faglige dygtige elever med udfordringer i autismespektret. Skårupskolen har også traditionelt haft gode erfaringer med at rumme unge med ADHD og andre diagnoser, da omgivelserne er overskuelige og der lægges stor vægt på den gode dialog og den konstruktive måde at løse hverdagens udfordringer på.

Skårupskolen er ikke en specialskole, men en rummelig skole, med fokus på hver elevs personlige udvikling.

 

Et skoleår på Skårupskolen fokuserer på den unges uddannelsesparat og sikkerhed omkring det forestående uddannelsesvalg. Der arbejdes ud fra 3 uddannelsesretninger: parat til job med mad, mennesker eller dyr&planter. Herfra er den typiske udgang for eleverne erhvervsskolerne og omkring 15 % vælger hvert år den gymnasiale vej.

 

Skårupskolen er iøvrigt landets første Cittaslowskole.

 

Mød Skårupskolen den 30. september 2012 fra klokken 13 til 17.

Klingstrupvej 5, 5881 Skårup

www.skaarupskolen.dk

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php