Nye filmoplevelser i Baggårdsbiffen

26. oktober 2012


(Foto: mitsvendborg.dk)

Du kan se nye kvalitetsfilm fra hele verden i Baggårdsbiffen tirsdag aften i ulige uger. Det er endda blevet billigere.

 

AF JENS SCHNABEL
jensschnabel@hotmail.com

 

Baggårdsbiffen holder til hos AOF i Vestergade. Konceptet er at vise nye film fra hele verden. Det resulterer typisk i smalle film, men der sigtes ikke mod nogen fast genre, blot kvalitetsfilm, så længe de ikke har været vist i biografen før. Faktisk er filmene så nye, at den norske ”Oslo 31. august” måtte skubbes, fordi den var for ny.

Baggårdsbiffen konkurrerer således ikke med Scala, men har et samarbejde, hvor det aftales, hvem der viser hvad.

Baggårdsbiffen er organiseret som en filmklub og må ikke forveksles med Baggårdsteatret. Filmklubben har sin oprindelse i 70’erne, hvor den holdt til ved Kloster Moster. På den baggrund er den også traditionsbundet med besøgende lidt oppe i årene.

Film og socialt samvær
– Det er lidt ”det grå guld”, men vi sigter også til unge mennesker. Folk kender os ikke. De skal vide, hvad vi er og prøve at komme, siger Klaus Rosholm Tørresø.

Den aktuelle aften har et pænt fremmøde med omkring 70 deltagere.

– Det er hyggeligt, at vi er på AOF. Det er et rart sted med gode lokaler, der er velegnede til vores behov. Det er især salen, der er rigtig dejlig, fortæller Klaus Rosholm Tørresø, der er medlem af bestyrelsen.

Det sociale samvær er så vigtigt, at selv om det ikke er teknisk nødvendigt, så fastholder Baggårdsbiffen en pause på 15-20 minutter under filmen, hvor der afholdes café med høstblomster på bordene, og hvor man kan købe vin, kaffe og hjemmebagt kage.

– Det er typisk venner, der mødes hernede og snakker om løst og fast. Der er altid nogen at snakke med. Det er ikke sådan, at du sidder alene, siger Klaus Rosholm Tørresø.

 

Biografens operatørrum ligger bagved og over salen. For at nå det skal man først op ad en stejl trappe og ud på taget, før man når det lille rum på godt otte kvadratmeter. Teknikken består af en dvd/blu-ray afspiller, der umiddelbart ser ret almindelig ud, samt en noget større projektor. Den nye teknik i moderne biografer er nemlig også slået igennem i Baggårdsbiffen med digitale skiver i stedet for de gamle filmruller. Klaus Rosholm Tørresø finder det lidt vemodigt, men det har også betydet, at kontingentet kunne sættes ned.

– Filmleje er den dyreste post, vi har. Og derefter leje af lokale, vurderer Klaus Rosholm Tørresø. Selv om filmene lejes fra de gængse distributører, så bliver det forholdsvis dyrt, fordi Baggårdsbiffen i modsætning til de brede biografer kun viser hver film en enkelt gang.

Årskontingentet er på 100 kr., hvorefter en billet koster 30 kr. De priser var tidligere henholdsvis 150 kr. og 35 kr. For unge under uddannelse koster medlemsskab nu 50 kr. mod tidligere 75. Der er omkring 170 medlemmer samt ti bestyrelsesmedlemmer.
Programmet er bredt og byder denne sæson på 14 film fra Norge, Sverige, Finland, USA, Storbritannien, Canada, Italien, Frankrig, Kina og Iran.

Årets program tæller film som Terrence Malicks ”The Tree of Life”, der sidste år vandt guldpalmerne i Cannes, og ”Dame, Konge, Es, Spion” baseret på romanen af John Le Carré.

 

www.baggaardsbiffen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php