Sådan kommer det til at se ud

3. december 2012


(Illustration: Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue)

 

Kristine Jensens Tegnestue har lagt rammerne for fremtidens byliv i Svendborg

 

AF PER VINCENT
pervincentmail@gmail.com

 

 

– Vi vandt konkurrencen, og vi er glade og meget stolte.

Sådan siger Kristine Jensen, det er hendes Aarhus-baserede tegnestue, der har lagt fundamentet for de næste mange års byliv i Svendborgs centrum.

Svendborg er på mange måder en klassisk by, og arkitekterne har arbejdet grundigt med byens topografi og hele tiden tænkt på, at projektet skal indgå i en større sammenhæng, fortæller Kristine Jensen.

 

 

Topografien bestemmer
– Det skal forstås på den måde, at det jo er terrænet, der bestemmer en stor del af, hvordan det hele kommer til at se ud. De gamle stejle gader, kirken, der ligger på en bakketop, skråningen fra Borgerforeningen ned mod Ramsherred, selve Torvets hældning mod syd og alle den slags ting skal respekteres og bruges, forklarer Kristine Jensen.

Og den nye trappe fra Møllergade-gennembruddet ned til trafikterminalen er et godt eksempel på det: Den går ikke bare lige ned, men breder sig ud til begge sider netop for at følge landskabet.

 

 

… og en enkelt finte
Tegningerne viser Torvet som en åben plads, og det er der en god grund til.

– Vi har ikke lagt os fast på, hvad der skal foregå, det er jo op til svendborgenserne. Vi kunne da godt have planlagt en skater-park neden for kirken og en legeplads til børnene i den anden ende, men det skal vi jo ikke bestemme, siger Kristine Jensen.

– Men alligevel er der én bestemt ting, I vil have med?

– Ja, du tænker på springvandet ”Havfruer, der laver malstrøm”. Den kommer igen til ære og værdighed, når vi hejser den op af Mølledammen og placerer den på Torvet. Det er sådan en lille finte, smiler den aarhusianske chefarkitekt.

 

 

Vand og lys
Vand er der masser af. Der bliver lavet en lille sø i Krøyers Have, Ramsherred bliver til en træ-kranset boulevard med en lille by-have i midten med en lille sø, og så springvandet på Torvet. Og lys. Masser af lys.

Arkitekterne har arbejdet sammen med en lyskonsulent, og både Ramsherred, Lilletorv og trappen bliver iklædt en slags lysguirlander med små dioder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php