Ligestilling udsat for syv mandestemmer

14. december 2012

AF CHRISTIAN DAN JENSEN


BaggårdTeatret præsenterer bl.a. Troels Mylenberg, Simon Emil Ammitzbøll og Knud Romer som dramatikere på sæsonens store egenproduktion De kaldte ham Mand


Når Baggårdteatret i december holder læseprøve på forestillingen De kaldte ham Mand, består manuskriptet af tekster forfattet af politiker Simon Emil Ammitzbøll, mandeforsker Kenneth Reinicke og chefredaktør på Fyns Amts Avis Troels Mylenberg. Sammen med dramatiker Jokum Rohde, forfatter Knud Romer, instruktør Heinrich Christensen og rapperen Zaki lægger de ordene i munden på skuespiller Jon Lange i en tragisk, voldsom og morsom monolog om mænd og ligestilling.

Mangfoldige mænd
– Teksterne fra de syv herrer er lige så forskellige i form og indhold, som vi kunne have drømt om. Det bliver en udogmatisk forestilling, der viser os skræmmende, rørende og pinlige hemmeligheder om den moderne, mangfoldige mand, siger teaterchef ved BaggårdTeatret Jakob Bjerregaard Engmann, der ser frem til at producere en forestilling, der penetrerer klichéerne og sætter ild til papfigurerne af både mænd og kvinder.

– Når vi hyrer en mandeforsker, en politiker, en redaktør og en rapper, får vi en mangfoldighed forærende, der både er vigtig, underholdende og superinspirerende, understreger teaterchefen.

Testosteron-tour-de-force
Ifølge Jakob Bjerregaard Engmann tager De kaldte ham Mand publikum m/k med på en ”testosteron-tour-de-force gennem syv mandeuniverser”. Undervejs møder vi både barnevogne og Bandidos og hører om risici forbundet med at bortoperere sin penis uden at have fuldført medicinstudiet. For hormonbalancens skyld er det en kvinde, instruktør Kamilla Bach Mortensen, der i den kommende tid skaber teater ud af de syv tekster om mænds undren over sig selv, kvinderne, børnene, jobbet, døden, livet og underlivet.

 
De kaldte ham Mand
Urpremiere på BaggårdTeatret d. 26. januar

Spiller på BaggårdTeatret februar-marts 2013 og på Folketeatret 12.-17. februar.
På scenen: Jon Lange / Instruktør: Kamilla Bach Mortensen / Lysdesign: Raphael Solholm / Scenograf: Nadia Nabil Korsbæk / Lyddesign: Thomas Matyjasik / Idé: Lasse Bo Handberg / Producent: BaggårdTeatret


(Foto: Morten Fauerby)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php