Nytårskoncert med FAUST og Ollerup Efterskoles fælleskor

20. december 2012

Nytårskoncert med FAUST og Ollerup Efterskoles fælleskor

 

Søndag den 20. januar kl. 15.00 i OD Hallen på Gymnastikhøjskolen i Ollerup.
Entré:  voksne 75 kr. børn under 12 år 30 kr.
Medvirkende: FAUST, Ollerup Efterskoles fælleskor og dansere fra Gymnastikhøjskolen

 

Den traditionsrige nytårskoncert på Gymnastikhøjskolen i Ollerup, der arrangeres af Kultur, Plan og Udvikling i Svendborg kommune i samarbejde med Svendborg Musikskole, er i 2013 kommet til nummer 14 i rækken, når dørene slås op til den festlige koncert søndag d. 20. januar kl. 15.00.

Her vil konferencier Jesper Buhl lede publikum gennem en spændende eftermiddag, hvor ungdomssymfoniorkestret FAUST byder på et varieret program med kendt og elskede toner, der appellerer både til unge og ældre. Musikken spænder fra H. C. Lumbye til J. Williams musik til Star Wars. Som en del af det festlige program, vil man også kunne opleve dansere fra gymnastikhøjskolen, der svinger sig i Wienervals til FAUST festlige akkompagnement.

Desuden medvirker Ollerup Efterskoles fælleskor for anden gang i koncerten. De optræder i en række numre sammen med FAUST f.eks. Oh Fortuna af C. Orff fra Carmina Burana, ligesom de laver en række a cappella numre med både klassisk og rytmisk musik.

Der er lagt op til en festlig eftermiddag i den oppyntede OD hal, hvor der både vil være noget for øjne og ører, ligesom der i pausen vil være mulighed for at købe forfriskninger i form af kransekage og champagne.

Et festkædet publikum vil helt sikkert igen i år være klar ved dørene når billetsalget starter kl. 13.45. Billetterne koster 75 kr. for voksne og 30 for børn under 12 år.

 

FAUST, Fyns Ambitiøse UngdomsSymfoniorkesTer.

FAUST blev stiftet i 1991 for at give de dygtigste unge fynske musikere en mulighed for at spille i symfoniorkester på højt niveau. Dette lykkedes i en sådan grad at FAUST hurtigt blev et af landets absolut bedste amatørsymfoniorkestre.
Orkesteret har en fast besætning på 50-60 unge mennesker i alderen 15-25 år – fortrinsvis fra musikskolerne, Musikalsk Grundkursus (MGK) , konservatorierne og Den fynske Talentskole. Efter tiden i FAUST kan vi med glæde konstatere at en ret stor del af de unge mennesker fortsætter med at beskæftige sig med klassisk musik på højt niveau – blandt andet pga. den ballast FAUST har givet dem.

 

Dirigent: Christian Hørbov-Meier
Christian er uddannet violinist fra Det Jyske Musikkonservatorium, og efterfølgende som dirigent på Shenandoah Univeristy i Winchester, Virginia, USA, ved professor og dirigent Jan Wagner. Christian afsluttede sin ”Master of Music in Conducting” i december 2007, og fortsatte umiddelbart derefter på en 2 års ”Artist Diploma in Conducting”, afsluttet i december 2009. 

I august 2008 vandt Christian stillingen som dirigent for FAUST. Det medførte selvfølgelig lidt rejsen frem og tilbage, da studierne i USA også skulle passes, men det opvejes ifølge Christian, af den fornøjelse, det er at arbejde med et godt og ambitiøst ungdomsorkester.

Christian forsøger hele tiden at udvikle sine evner som dirigent, og har i den sammenhæng deltaget i mange masterclasses og dirigentkurser bl.a.: Pierre Monteux School 2007+2008 (Maine USA), Conductors Guild Workshop 2008 (Philidelphia, USA), Dansk Kapelmesterforenings Kursus til Liepaja 2011 (Estland), Micul Paris 2011 (Bukarest, Romænien) og Nordic Masterclass for Conductors med Jorma Panula 2012 (Sønderjylland).

Ollerup Efterskoles fælleskor:
Ollerup Efterskole Sang og Musiks musikalske flagskib er skolens fælleskor. Alle 114 elever synger med i koret og dets repertoiret spænder vidt fra klassisk til rytmisk – a cappella og akkompagneret. Der er prøver i fælleskoret i to timer om ugen i alle almindelige uger og en del ekstraprøver op imod de store koncerter. De første måneder af skoleåret går med at opbygge et repertoire og skabe en god fælles korklang. I løbet af skoleåret synger fælleskoret op imod 20 koncerter både i forskellige dele af Danmark og til skolens årlige udlandsturné.

Ollerup Efterskoles fælleskor har to dirigenter. De rytmiske sange dirigeres af Ulrich Klostergaard og de klassiske af Britta Kold.

 

Program
Star Wars, Flag Parade – J. Williams

Ungarsk Dans nr. 5 – J. Brahms

Sabeldans – Arutunian

I dag skal Martin i Jorden – Svensk trad.

Locus Iste – A. Bruckner

Adiemus – K. Jenkins

Les Adventures de Tintin – R. Parker

Dark Knight – H. Zimmer og J., N. Howard

Dual of the Fates – J. Willliams

Jernbanedampgalop – H. C. Lumbye

Dronning Louise Vals – H. C. Lumbye

Mercy Street – P. Gabriel

Roxanne – Police

Bohemian Rhapsody – Queen

Banditen Galop – Strauss

Rosen auf dem Suden – Strauss

Oh Fortuna, Carmina Burana – C. Orff.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php