1300 m2 solceller på Ollerup Efterskole!

24. december 2012


(Foto: mitsvendborg.dk)

Ollerup Efterskole foretager en kæmpeinvestering i et 1300 m2 solcelleanlæg, der skal finansiere skolens samlede forbrug af elektricitet. Og det er ret meget!

 

Selv om det er mørkt og vinter derude. Og selv om spurven sidder stum bag kvist – satser Ollerup Efterskole på solen. Solen bliver snart den primære energikilde på Ollerup Efterskole, der nu investerer i et kæmpe solcelleanlæg, der fremover skal producere al strøm til hele skolen, til 114 elever, tre medarbejderboliger, storkøkken og pedelafdeling, scenelys og instrumentforstærkere osv.
– I løbet af foråret bliver vi altså CO2 neutrale hvad angår strøm, fortæller forstander Jesper Vognsgaard!

1300 m2 solceller
Ollerup Efterskole har netop fået byggetilladelse til et kæmpe solcelleanlæg, der skal placeres nænsomt og diskret på en mark bag skolen. Der er tale om et kæmpeanlæg på hele 160 kW. Anlægget vil bestå af op mod 1300 m2 solceller. Det er en stor investering for skolen, men der er sund logik i det, understreger forstander Jesper Vognsgaard.
– Vi skrev under på en aftale med Ollerup El for snart fire måneder siden. I mellemtiden har vi skullet sikre os alle nødvendige tilladelser, (og der har været en del), inden vi nu er klar til, sammen med Ollerup El, at gå i gang med det sjove: at opføre det store solcelleanlæg.

Valget af leverandør faldt ud til Ollerup El ́s fordel, hvilket er en stor styrke for projektet, understreger Jesper Vognsgaard. Vi er glade for at handle lokalt, hvilket vi ofte gør – og med stor glæde. Vi tilstræber det lokale og det nære i såvel skolehverdagen som i skolens drift.

Når der ligger en elinstallatør i byen, med den nødvendige ekspertise, der bl.a. kan sikre en hurtig indsats, hvis der skulle opstå problemer, og som viste sig konkurrencedygtig i pris, var vi ikke i tvivl. Det er faktisk ret utrolig, hvad et lokalsamfund kan præstere, når bare man står sammen, siger Jesper Vognsgaard.

 

Miljøbevidst drift
Jesper Vognsgaard håber meget, at ideen med solcelleanlæg vil brede sig til naboskoler og andre beslægtede kostskoler.
– Som fri og værdibåren skole har vi vel nærmest en forpligtelse til at gøre en forskel på vegne af det samfund, som vi er en del af. Sammen med skolens meget driftsikre træpilleanlæg vil vi med den nye solcelleinvestering fremover kunne præstere en meget miljøbevidst drift, siger han.

 

Men det stopper ikke med opsætning af solceller. Som en del af investeringen bliver der også monteret monitorer på skolen, så elever og ansatte kan følge med i dels produktion af solenergi, dels det aktuelle el-forbrug. Disse informationer kan i fremtiden også aflæses fra såkaldte app ́s, som fungerer på mobiltelefoner.
– På denne måde håber vi faktisk på, at kunne begrænse vort forbrug, fortæller Jesper Vognsgaard. Erfaringer viser, at når man foretager en stor investering i solceller med monitorer, der viser produktion og forbrug – ja, så falder forbruget. Ene og alene fordi øget opmærksomhed på elforbruget medfører øget bevidsthed om, hvornår man tænder og ikke mindst hvornår man slukker for de elkrævende apparater.

Et svar til 1300 m2 solceller på Ollerup Efterskole!

  1. Tidligere medarbejder
    23. februar 2014 at 14:00

    Og Ollerup El / El-partner Sydfyn gik så konkurs få måneder efter projektet blev afsluttet. Der var yderligere problemer i samarbejdet mellem Ollerup Efterskole og Ollerup El / El-partner Sydfyn, så det gik ikke gnidningsløst!

    Nu står skolen så uden nogen garanti på deres dyrtindkøbte solcelleanlæg!

    Det er sgu godt nok surt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php