Finanslov uden grøn energirenoveringspulje

28. december 2012


GO2Green skal være de første til at beklage, at der ikke blev afsat en grøn energirenoveringspulje til de private boligejere, eller at håndværkerfradragsordningen blev videreført i finansloven for 2013

AF NIELS CHRISTIAN NIELSEN, Projektleder i GO2Green

  

Uden et direkte økonomisk incitament for boligejerne risikerer den positive udvikling i energirenovering af de private boliger at gå i stå.
Det var et vigtigt element i energiforliget fra marts 2012 at oprette en energirenoveringspulje på 500 mio. kroner i 2013 og tilsvarende beløb i 2014 målrettet den private boligejer. Puljen var allerede en del af sidste års finanslovsforhandlinger mellem regeringen og Enhedslisten. Denne ordning skulle erstatte den nuværende håndværkerfradragsordning. Imidlertid er energirenoveringspuljen nu også skrottet i den vedtagne finanslov for 2013.

 

Den positive tendens med energirenovering, som både skaber CO2-reduktioner og beskæftigelse, risikerer at stoppe, hvis der ikke er et tilskud. Desuden fortæller erfaringerne fra GO2Green og ProjectZero i Sønderborg, at flertallet af boligejerne både ønsker mere isolering i hulmur og loft, nye vinduer, tætning af boligen etc. og samtidig installerer vedvarende energiløsninger. Der er altså ikke tale om enten energirenovering eller vedvarende energi, men både og.

 

Energirenovering giver lokal vækst. For hver 100.000 kroner der energirenoveres for, går der 42.000 kroner tilbage til de offentlige kasser – udover den vækst i beskæftigelsen det giver til håndværksvirksomheder, udstyrsleverandører af vinduer, isolering, varmepumper, solceller etc.

 

Se GO2Greens grønne partnere på www.go2green.dk

 

Hvad udad tabes, skal indad vindes. Det vil vi også arbejde for på Sydfyn, hvor GO2Green glæder sig til samarbejdet med Energilandsbyen 5762 og Svendborg Kommune omkring det spændende projekt – EnergiRenoveringsHjulet. Her kan den private husejer få en uvildig vejledning i energioptimering af boligens energiforbrug. Vejledningen er åben for alle boligejere, som kan få gode råd om energioptimering og hjælp undervejs i processen med at gennemføre deres eget energispareprojekt. Er boligejeren medlem af Energilandsby 5762 og bor på Sydfyn, vil vejledningen være gratis.

Læs mere om EnergiRenoveringsHjulet på www.energi5762.dk

 

Alle ønskes en varm og energibesparende vinter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php